Zdravo hujšanje pozitivno spreminja naše zasebno življenje – izmenjava Optiweb

Zdravo hujšanje lahko pozitivno spreminja naše zasebno življenje posredno in neposredno. Neposredno zdravo hujšanje poskrbi za lepšo postavo, s tem se izboljša naša samopodoba ter podoba v javnosti. Nadalje zdravo hujšanje izboljšuje prehranjevalne navade, s tem pa tudi boljših načinov zagotavljanja potrebne energije. Obstaja še cela vrsta drugi neposrednih izboljšav, kot tudi posrednih.

Težave sodobnega človeka

Sodobni človek se srečuje s težavami, kot premalo spanja, premalo počitka po opravljenih aktivnostih ter na splošno slaba regeneracija ter drugimi težavami. Slaba regeneracija je lahko začetek večjih in zelo hudih oblik bolezni.

hujšanje je lahko stresno ali pa tudi ne
Predstavljamo si lahko poljubno napravo, ki zaradi slabega vzdrževanja začenja odpovedovati funkcijo za funkcijo. Najprej bo pomanjkljivo delovala ena funkcija, na koncu bo dokončno odpovedala. Slednja bo ob odpovedi ali že pred odpovedjo botrovala na drugo funkcijo, ki bo enako najprej delovala z okrnjeno zmogljivostjo, nato pa dokončno odpovedala. Niz napak se bo nadaljeval dokler ne bodo dokončno odpovedale vse funkcije ali bo odpovedalo dovolj funkcij, da bo naprava neuporabna.
Spanec je zelo pomemben za človekovo normalno funkcioniranje. Med drugim lahko slab spanec vpliva tudi na učinkovito in zdravo hujšanje. Po slabo prespani noči ne bomo mogli izvajati vaj enako učinkovito, kot spočiti. Obratno lahko zdravo hujšanje preko telesne vadbe in drugih naporov lahko vpliva na dober spanec. Izmučeni bomo lažje zaspali ter se spočili. Mnogi občutek utrujen zaspati opisujejo kot zelo blagodejen občutek. Pri zagotavljanju dobrega spanca moramo v prvi vrsti izključiti ves moteče elemente v okolici.

Med drugim to zahteva tudi časovno razporejanje spanja tako, da se bomo zjutraj zbudili brez budilke. Zbuditi se brez budilke pomeni, da smo dali organizmu možnost samostojne presoje, kdaj je dovolj počitka. To pomeni, da je bila med drugim regeneracija odlična. Doseči odličen spanec zahteva med drugim tudi zelo aktivno analiziranje možnosti za zdravo hujšanje. V tem primeru zdravo hujšanje pomeni zelo resen in odgovoren pristop ugotavljanju naših navad počitka, spanja in regeneracije na splošno.