Zakaj in kako se olje črne kumine sploh uporablja?

Ker je olje črne kumine spet vse bolj priljubljeno, se tudi vse več ljudi sprašuje, za kaj in kako le-tega tudi uporabljati. No, če ste tudi vi eni izmed teh ljudi, boste po koncu branja tegale članka tudi sami vedeli kako jemati olje črne kumine za lastne potrebe. Za začetek pa naj povemo, da je olje črne kumine izjemno zdravilno olje, ki so ga za zdravljenje raznoraznih stvari uporabljali že stari Egipčani. Če vas torej zanima, kako jemati olje črne kumine in za kaj vse so ga uporabljali že stari Egipčani, potem nadaljujte z branjem tegale članka.

Kako so olje črne kumine uporabljali v preteklosti in za kaj se uporablja danes?

 Povedali smo že, da so olje črne kumine uporabljali že stari Egipčani. K sreči pa je danes olje črne kumine še vedno mogoče dobiti in tako lahko prav vsak izmed nas izkusi moč tega olja, kot so to nekoč izkušali faraoni. Namreč, olje črne kumine so arheologi našli v sarkofagu faraona Tutankamona!

Uporabljala ga je že Kleopatra

Menda pa ga je uporabljala tudi Kraljica Nefretete in seveda Kleopatra. No, vsi ti in še mnogi drugi pa so olje črne kumine uporabljali tako za nego telesa kot tudi v prehrani. Namreč, to olje se lahko uporablja za nego las in nohtov in tudi kot dodatek k prehrani, saj ima okus, podoben popru. Nekateri ljudje to olje celo uporabljajo namesto popra ravno zaradi tega razloga. Seveda pa se olje lahko uporablja tudi za nego suhe ali občutljive kože, kar pa je tudi razlog, zakaj ga nekateri uporabljajo tudi kot masažno olje.

Možnosti uporabe

Če pa se vrnemo k prehrani, pa je treba vedeti, da je priporočena uporaba tegale olja zgolj za hladne jedi, saj se s segrevanjem le-tega izgubljajo zdravilni učinki. Prav tako pa moramo poudariti, da je redno jemanje olja iz črne kumine dobro jemati največ 4 tedne zapored in z maksimalno dozo treh čajnih žličk na dan. Najpomembnejše pravilo pa je, da nosečnice in ženske, ki si želijo zanositi, olja v tem času ne uporabljajo.