Yacon sirup

Poznamo različne sirupe in vsak do njih ima svojo nalogo, skrbi za določene pomanjkljivosti, ipd. Ali ste slišali za yacon sirup?

Kaj je Yacon?

Sirupov je ogromno, res pa je, da jih delimo na sirupe v primeru bolezenskih stanj ali pa prehranske sirupe, kot so recimo sladila, ipd. Palačinko namažemo s sirupom. S sirupom zdravimo kašelj in druga bolezenska stanja. Ipd. Kaj pa je pravzaprav yacon?

Sladkor je danes sovražnik 1 našega telesa. Četudi se mogoče ne zavedamo, dnevno v telo vnesemo enormne količine sladkorja, kar seveda lahko vodi v propad oziroma telo začne počasneje ali pa celo, da mu je onemogočeno nemoteno opravljanje funkcij. To se pozna na raznih boleznih, razpoloženju, ipd.

nadomestilo za beli sladkor

Nadomestilo za beli sladkor

Vsepovsod je skoraj že sladkor. Tudi v hrani, pri kateri nam niti na pamet ne bi padlo, da bi lahko vsebovala sladkor. Pa vendar ga. In če se poglobimo in osredotočimo na hrano ter spremljamo količino sladkorja, katerega zaužijemo, bomo seveda postajali vedno bolj previdni in bomo izbirali nadomestila sladkorju. Zakaj pa ne, če so nam na voljo. In ta nimajo slabega učinka na naše telo, dosegajo želene učinke, hkrati pa nam pomagajo. Pravzaprav bi bilo neumno še pomisliti, da ne bi izbrali prav tega. Torej, yacon sirup.

Sedaj nam je verjetno že jasno, da gre za sirup, kateri nadomesti uporabo sladkorja. Sirup, ki je običajno iz ekološke predelave, kateri vsebuje še druge snovi, ki hkrati tudi pomagajo telesu. Yacon je odličen antioksidant in yacon je odličnega okusa. Torej? Hkrati stimulira črevesno floro. Le česa več bi si želeli od »sladila«?

Sladkor je res dobrega okusa in poskrbi, da je hrana okusna, sladka in prijetna. Vendar pa ni tako prijazen do našega telesa, sploh, če ga vnašamo v telo res v visokih količinah. Glede na današnjo možnost nadomestila običajnega sladkorja z naravnimi izvlečki sladil, je seveda edino pravilno, da se odločimo za ta način, ki bo hkrati tudi ohranjal naše zdravje.