VR očala za popolno 3D doživetje

Ste si pred časom kupili tako imenovano 3d televizijo, pa ste bili razočarani, saj ste hitro ugotovili, da je pravzaprav zelo malo filmov, ki so sploh posneti v 3D tehnologiji? Res je, filmsko področje precej zaostaja, veliko bolj so napredni razni posnetki in grafike, namenjeni uporabi na mobilnih tehnoloških napravah – gre predvsem za razne igre. Če si želite te ogledati v 3d tehniki, potrebujete VR očala, prednost pa je seveda v tem, da si z njimi lahko brez težav ogledate tudi vse filme, ki nudijo 3D tehniko.

Kako delujejo VR očala?

VR očala so naprava, v katero vstavite svoj mobilni telefon in si tako zagotovite kakovosten 3D prikaz iger, filmov ter raznih drugih 3D projektov. Z njimi vstopite v tako imenovano navidezno resničnost, kajti vse, kar vidite, je dogajanje na zaslonu, torej brez moteče okolice. Tako postanete eno s prikazom.
VR očala so trenutno najbolj priljubljena med tistimi, ki obožujejo video igrice. Ne le, da vstopite v igro, temveč očala omogočajo tudi nadzor nad dogajanjem, saj imajo vgrajen senzor gibanja. Ko obrnete glavo, se obrača tudi vaš pogled. Še bolje pa je, če VR očala kombinirate tudi z drugimi pripomočki, na primer rokavicami ali zapestnimi trakovi, s čemer v igri sodeluje tudi gibanje vašega telesa in lahko znotraj igre »prijemate«.
VR očala so kompatibilna z večino pametnih telefonov in ne potrebujejo ločenega napajanja, zaradi česar so še posebej praktična. Pomembno je namreč, da ostanejo čim lažja, saj se je potrebno napravi na glavi že sicer privaditi oziroma se tudi navaditi dojemanja same slike.

Kako uporabna so virtualna očala?

Virtualni svet je še vedno v razvoju in zaenkrat so možnosti uporabe nekoliko omejene, vendar pa se predvideva, da bodo VR očala počasi postala najbolj uporaben dodatek za mobilne telefone, saj 3D tehnologija omogoča precej zanimive načine uporabe, tako na področju zabave kot na področju dela. Priskrbite si jih že danes in bodite med prvimi, ki bodo izkoristili njihov potencial!