Vgradna in talna svetila

Že nekaj let se za osvetlitev po vseh prostorih zelo pogosto uporabljajo vgradna svetila, saj ustvarjajo ambientalno osvetlitev v našem prostoru. Že beseda vgradna svetila nam pove, da gre za svetila, ki jih vgradimo. Vgradimo jih lahko tako v strop kot na tla ali pa tudi na različne višine v stenah. Snop svetlobe vgradnih svetil je lahko usmerjen ali pa difuzni, torej tak, ki se ga da usmerjati. Za difuzna vgradna svetila se boste torej odločili, če vam fiksno določena smer svetenja ni po okusu. Seveda pa ni vseeno v kakšno steno jih vgradimo, saj se halogenske žarnice vgradnih svetil močno segrejejo, kar pomeni, da mora biti okrog njih dovolj prostora za hlajenje.

Strop in stena pa nista edini kraj za svetilo. Na voljo imate tudi talna svetila. Talna svetila se večinoma bolj uporabljajo zunaj stanovanja oziroma hiše. Seveda služijo za osvetlitev, prav tako pa so tudi dekoracija vaše okolice. Tudi talna svetila se razlikujejo glede na namembnost, kvaliteto ter razne podrobnosti.

Izbira talnih in vgradnih svetil je velika. Pri izbiranju pa upoštevajte kvaliteto, materiale, ceno, izgled, skratka vse, kar se vam zdi pomembno. Svetila naj vam služijo dobro čim dlje časa in naj bodo tako praktična, kot tudi vizualno privlačna. Preverite različne videze svetil in detajlov ter barv. Lahko se odločite tudi za barvne snope svetlobe.