Vas zanima, kako ultrazvok srca poteka?

Vas je zdravnik naročil na ultrazvok srca, ste že dobili datum, ki pa se približuje, vam pa kar manjkajo kakšna navodila, kakšne so priprave na ta pregled? Navodil prav gotovo niste prejeli zato, ker kakšne posebne priprave na pregled niso potrebne.

Lahko pridete s polnim ali praznim želodcem, žejni ali odžejani, lahko pijete kakršne koli pijače, le seveda alkoholnih ne, česar pa tako ali tako verjetno ne uživate, če imate težave s srcem. Torej je res povsem vseeno za to preiskavo, saj na rezultate sitost ali žeja prav čisto nič ne vplivata.

Prav tako tudi zdravila ne vplivajo na ultrazvok srca Ultralab pa edino tu dodaja, da vseeno omenite, katera zdravila uživate takrat, ko se naročate na pregled in vam bodo že takrat povedali, če morda uro zaužitja kakšnega zdravila prestavite.

Tudi med samo preiskavo ultrazvok srca ni čisto nič neprijeten

Tu se bodo morda oglasile le predstavnice ženskega spola, saj si je treba oblačila zgornjega dela telesa toliko odmakniti, da je prsni koš razgaljen. Pacient med preiskavo le leži na levem boku, pri čemer mora imeti ves čas levo roko pod glavo.

V kolikor je potrebno, mora pacient med preiskavo, ko ultrazvok srca poteka, sem ter tja le malo sodelovati, in sicer mora le zadržati dih za nekaj sekund. ultrazvok srca poteka vse skupaj nekje od 20 minut pa tudi do ene ure, vendar to bolj v primeru kakšnih posebnostih, ko si mora zdravnik stanje res pazljivo ogledati.

Bolezni srca in ožilja

Torej, kakšno posebno sodelovanje ni potrebno, prav tako pa tudi preiskava ni nič kaj zapletena in zahtevna za pacienta.Nekaj, kar pa moramo tu še opozoriti, pa je to, da je vsekakor priporočljivo, da s seboj na pregled prinesete vse ostale izvide, ki ste jih prej že opravili v zvezi z boleznimi srca.

Na ta način bo zdravnik namreč dobil še kakšen dodaten vpogled v stanje vaše bolezni in bo potem lahko podal tudi nadaljevalno mnenje. Seveda to pride v primeru, da ultrazvok srca ni prvi pregled, ki ga opravljate v povezavi s težavami srca, saj sicer nobenih izvidov seveda nimate.