Varnost otrok in novorojenčkov na domu- elektronska varuška

Se Vam je že zgodilo odkar ste postali starši, da bi želeli postati metuljček in leteti okoli svojega otroka 24h in ga opazovati in ga varovati vedno in povsod? Za vsakega starša je normalno, da želi ubraniti in zavarovati lastnega otroka pred bolečino in slabo izkušnjo, hkrati pa mu zagotoviti varnost in dobro počutje. Žal pa vsi vemo, da je to v praksi skoraj nemogoče! Vsi vemo, da bo naš otrok kmalu odrasel, pridobival razne izkušnje in strmel k svojim ciljem in mu bomo mi starši lahko le svetovali in od daleč opazovali njegovo rast. Dobra novica pri vsem tem pa je, da bo do takrat minilo še kar nekaj časa in bomo starši v začetku življenja otroka lahko bistveno bolje varovali kot kasneje, ko bo odrasel.

Elektronska varuška je tista digitalna naprava, ki nam omogoča, da spremljamo naše otroke na daljavo. Ko naš otrok spi v sosednjem prostoru, ki ni obremenjen s hrupom ali prepihom nas elektronska varuška razbremeni skrbi in straha ali naš otrok pravilno diha, kašlja, ali ima refluks, … Elektronska varuška nas opozori, če nas otrok potrebuje in tako imajo tudi starši več možnosti, da si bodo ponoči odpočili od težkega dneva in bodo z jutrom spočiti pripravljeni na nov dan.

Elektronska varuška je bila na začetku svojega obstoja bolj v stilu radijske postaje (Walkie Talkie). V vseh letih razvoja se varuške vseskozi napredovali in postale zelo sofisticirane naprave. Danes v ponudbi prednjačijo multi funkcijske digitalne naprave, ki so polne raznih funkcij, ki staršem omogočajo lažji in kvalitetnejši nadzor. Elektronska varuška lahko omogoča nadzor dihanja, nočni vid, dvosmerni prenos glasu, predvaja mamičin glas in še mnogo drugega. Oborožena je z vsem kar lahko pomiri otroka in mu zagotovi varnost.

Nadzor dihanja, katerega elektronska varuška opravlja preko posebne blazinice, spremlja otrokove gibe, ki jih izvaja prsni koš ob dihanju otroka. Če elektronska varuška po določenem času ne zazna dihanja otroka sproži alarm in starši imajo tako možnost takojšnjega ukrepanja.

Če ima elektronska varuška nočni vid lahko spremljate kaj se v otroški sobi dogaja tudi v popolni temi. Vgrajene infrardeče diode nevidno osvetlijo sobo in tudi v temi vidite vsako podrobnost. Ko se otrok ponoči prebudi ga lahko elektronska varuška najprej poskuša pomiriti z umirjeno glasbo ali z predvajanjem posnetka mamice. Če ne eno ali drugo ni uspešno prebudi mamo in ji pokaže kaj se dogaja v sobi. Elektronska varuška ima velikokrat vgrajeno tudi nočno lučko, ki otroku pomaga zaspati in se ravno tako lahko odziva na jok otroka.

Varuške so zelo dobrodošle in lahko veliko pomagajo staršem. Delujejo tako na baterije, akumulatorje kot tudi preko AC adapterjev. Domet imajo večinoma nekje do 300 m (v odprtem prostoru brez ovir) ter s prestavljanjem kanalov same poskrbijo za najboljše delovanje.

Otroška trgovina Bimbo ima veliko ponudbo elektronskih varušk izbranih blagovnih znamk po najrazličnejših cenah in z različnimi funkcijami.