USB ključ

Za USB ključ lahko rečemo, da je postal skorajda že nujna dodatna računalniška komponenta vsakega posameznika, pa če uporablja računalnik ali ne. Kratica USB predstavlja okrajšavo za Universal Serial Bus. Na hitro lahko opredelimo USB ključ kot majhen zunanji pomnilnik, ki se uporablja za prenos podatkov iz ene digitalne naprave na drugo. Lahko rečemo tudi, da je popolnoma nadomestil diskete in delno tudi Cdje, saj so kapacitete USB ključev glede na njihovo velikost izredno velike.

USB ključ se je prikupil v glavnem tudi zaradi njegove velikosti, saj je izredno majhen in ga lahko nosimo kar v žepu, česar pa pri prejšnjih pomnilnikih nismo bili vajeni. Poleg njegove omenjene glavne prednosti pa je velika prednost tudi kapaciteta, hitrejši prenos podatkov in poleg vsega še večja trpežnost.

Najbolj pogosti so USB ključi srednjih zmogljivosti, zato lahko pogosto opazimo na policah trgovin usb ključ 8gb, usb ključ 16gb in tudi druge. Danes pravi hit so tudi USB ključi različnih oblik. Takšni USB ključi so lahko idealno darilo ali pa pravo presenečenje. Lahko kupimo USB ključ v obliki živalic, predmetov, hrane, različnih motivov, oblik in barv. Takšno darilo bo zagotovo vedno uspešno, saj je tako pravo presenečenje, dejansko zelo uporabno darilo in tudi izvirno.

Danes imajo vsi prenosniki, osebni računalniki, dlačniki, tablični računalniki, tudi televizije in ostale elektronske naprave, vgrajen tudi USB vmesnik, tako da lahko praktično USB ključ uporabljamo skorajda povsod. Prav tako lahko uporabljamo USB ključ v avtomobilskem oziroma avtoradiu, kar je zelo priročna zadeva. Enostavno naložimo priljubljeno glasbo ali pa filme na USB ključ, USB ključ vstavimo v avtoradio, televizijo ali drugo elektronsko napravo in tako predvajamo svoje najljubše vsebine.

Z USB ključom pa poleg že naštetih prednosti pridobimo tudi še eno prednost in sicer z uporabo USB ključa privarčujemo pri Cdjih in ostalih medijih, na katere smo običajno posneli vsebino in ga nato uporabljali.