Ultrazvok trebuha in ginekologija

Ultrazvok je zvok, ki ima višjo frekvenco od zgornje meje slišnega območja. Nekatere živali kot so psi, delfini in pa netopirji imajo mejo veliko višjo, zato lahko slišijo ultrazvok. Ultrazvok se uporablja v industrijske in pa medicinske namene, najpogostejše so preiskave z ultrazvokom. Ta neinvazivna medicinska tehnika nam poda vpogled v notranjost mehkih tkiv, najpogosteje pa se uporablja za preglede ploda v nosečnosti. Tudi pri ultrazvoku ginekologi specialisti ali medicinske sestre uporabljajo različne tehnike.

Za upravljanje z ultrazvočno napravo pa mora oseba ki z njo upravlja biti dovolj izkušena, da pozna osnovne fizikalne zakone in opravi kvaliteten pregled. Ginekološka klinika Štorklja, ki ima svoj sedež v Ljubljani in Slovenj Gradcu je zasebna ginekološka ambulanta. Izobraženo osebje z veliko izkušnjami odlikuje poseben čut za sočloveka, preglede pa opravijo nežno in temeljito. Ginekologija je stvar za katero zdravniki rabijo veliko posluha in prav to je največja prednost omenjene ginekološke ambulante, poleg seveda zelo kratkih čakalnih dob. Če vas zanima ginekološki pregled, pregledi v nosečnosti, PAP test, testiranje za spolno prenosljive bolezni ali katerikoli drug pregled, vam svetujem da obiščete njihovo spletno stran ter se naročite na pregled. Na spleti strani boste našli opise storitev, ki vam jih nudijo in tudi cenik. Omenjeni center lahko kontaktirate prek telefonskih številk, obrazca na spletni strani ali pa prek e-sporočila.

Pričakalo vas bo prijazno in izkušeno osebje v sodobno opremljeni ordinaciji z elektronsko nastavljivo ginekološko mizo ki je udobna, omogoča pa individualne nastavitve za vsako pacientko. Ne odlašajte in se naročite na pregled.