Tudi moki uporabljajo torbice

Torbice so zaželjen modni dodatek vsake ženske, počasi pa jih začenjajo uporabljati vse več moških. Če ne drugega jih uporabljamo za prenašanje naših prenosnikov, tabličnih računalnikov in mobitelov. Tudi pri moških pa so lahko modni dodatek.

Ženske uporabljajo torbice, verjetno že od nekdaj. Večjo priljubljenost pa so predvsem modne torbice doživele v petdesetih letih 20 stoletja, ko so se začele uporabljati množičneje, ne samo za prenašanje artiklov iz trgovine ampak, kot vsakodnevni dodatek.

Pri moških še vedno v prvi vrsti predstavljajo nadomestilo nahrbtnikom, ki jih človek po zaključenih šolah počasi preneha uporabljati. In da ne bi imeli vse teh pripomočkov, kot so cigarete, vžigalniki, sončna očala, robčki in ostalo po žepih, je torbica dobra alternativa.

Nekatere ženske torbice imajo tudi zbirateljsko vrednost. Cena starih Louis Vuitton torbic gre lahko v deset tisoče evrov. Prav tako nove torbice priznanih modnih oblikovalcev, lahko stanejo celo premoženje. Po drugi strani pa lahko kupimo spodobno torbico, že v vsaki trgovini za nekaj deset evrov. Ženske pa morajo biti pri nakupu predvsem previdne, da ne kupijo prevelike torbice. Ničkolikokrat se je že zgodilo, da se je prepir med zakoncema začel prav zaradi iskanja kakšnih ključev v preveliki torbici, tako da zmernost ne bo odveč.