Tisoletna zgodovina privabi na potovanje v Zanzibar

Lepote tako imenovane »obale črncev« privabljajo na potovanje v Zanzibar turiste, ki iščejo posebno vrsto eksotičnega doživetja. Otočje, ki leži v Indijskem oceanu na vzhodnem delu Afrike, ponuja obiskovalcem zanimivo kulturno in naravno dediščino. Že tradicionalno velja Zanzibar za otočje večnega poletja, ki najbolje predstavlja toplo klimo ekvatorskega območja. Neskončne peščene plaže pod kokosovimi palmami, koralni grebeni, nizka pobočja eksotičnega gozda ter vroče sonce, ki ga ohlaja hladna sapica je panorama, ki najbolje opiše potovanje v Zanzibar.

Najdbe orodji iz mikrolitskega obdobja dokazujejo, da je Zanzibar naseljen že več kot 50 tisoč let. Na zanzibarsko kulturno dediščino je v zgodnjih obdobjih najbolj vplivala Perzijska kultura, ki je tudi postavila tako imenovano Kamnito mesto, ki je še vedno center otočja in nujen ogled za vsako potovanje v Zanzibar. Prav tako je bil tam zgrajen prvi Zaraturstrin ognjeni tempelj na južni hemisferi. V obdobju Evropskih velikih osvajanj pa je največji vpliv na otočje najprej prevzela Portugalska, ki je otočje obvladovala dobrih 200 let, dokler ni leta 1698 nadzor prevzel Sultanat Oman, ki je Zanzibar trgovsko oblikoval z gojenjem začimb. Zanzibar je tako postal poznan tudi kot Otok začimb. Temna plat zgodovine Zanzibarja pa je trgovina s sužnji, po kateri je otok tudi poznan. Neodvisnost je Zanzibar pridobil leta 1963 in nekaj časa samostojno obstajal kot Republika Zanzibarja in Pembe, dokler ni bil skupaj s Tanganjiko združen v današnjo Združeno republiko Tanzanijo.

Potovanje v Zanzibar je tako pogled neskončnih naravnih lepot večnega poletja ponuja tudi pestro kulturno dediščino tisočletne zgodovine tega otočja.