Stolček za hranjenje je lahko izjemno prikupen

Če imamo doma dojenčka, potem mu moramo ponuditi čim več takih pripomočkov, s katerimi ga bomo najlažje soočili z navadami v življenju. Izjemnega pomena je tudi to, kako naše najmlajše navajamo k prehranjevalnim navadam. Za to moramo imeti tudi primerno opremo oziroma pripomoček. S tem mislimo predvsem na stolček za hranjenje, ki ga ponavadi kupimo, še preden se otrok rodi ali pa kasneje, ko vemo, da se ne bo več dojil pri materi, ampak bo že lahko samostojno sedel in se sam poskušal navaditi na hranjenje.

Stol za hranjenje majhnih otrok.

Lesen stol za hranjenje otrok.

Stolček za hranjenje naj bo v prvi vrsti viseti prikupen

Strokovnjaki menijo, da je pomembno, da nek element, ki ga bodo uporabljali naši otroci, izgleda prikupno. To pomeni, da smo pri nakupu pozorni na njegovo obliko in seveda tudi na barvo. Oblika mora biti prilagojena starosti, prav tako pa tudi barva. Dobro je, da tovrstni element vsebuje še kak poseben motiv, ki bo še dodatno vzpodbujal, da ga bodo otroci radi uporabljali. Tudi stolček za hranjenje je lahko oblikovan po naših merili, in sicer v barvi, ki bo prijetna nam in tudi našemu otroku. Stolček pa naj vsebuje še kak motiv risanega junaka, ki bo našega malčka še posebej navduševal, ko se bo spopadal s procesom hranjenja.

Plastičen otroški stol za hranjenje.
V resnici je to element, ki je nujen

Stolček za hranjenje je poleg posteljice in prevajalne mizice tretji najbolj pomemben element, brez katerega preprosto ne gre. Najbolje je, da imamo zanj določen prostor in da ga lahko postavimo povsem prostostoječe. To pomeni, da bomo lahko stolček za hranjenje tudi prestavili, če se nam bo zazdelo, da se otrok tam, kjer smo ga prvotno postavili, ne počuti najbolje. Pomembno je tudi, da ima tovrstni stolček možnost, da ga spremenimo v ležalnik. Pogosto se namreč zgodi, da naš otrok med hranjenjem postane utrujen. Ko zaspi, stolček mirno spremenimo v ležalnik in hranjenje se tako lahko mirno spremeni v miren spanec. Izjemno, kajneda? V resnici tako lahko na povsem preprost in enostaven način ubijemo kar dve muhi na en mah.