Srajce

Srajce imajo prav poseben pomen pri odnosu med moškim in žensko, saj pravijo, da zveza postane resna, ko se ona obleče v moško srajco oz. se v njej zbudi. Prav gotovo to vsaj delno drži, saj to pomeni, da je ona prespala pri njemu.

Tako moške srajce kot ženske srajce so namenjene različnim priložnostim. Največkrat se srajce uporabljajo za kakšne bolj svečane prireditve in v poslovnem okolju, le redki pa srajce nosijo tudi v prostem času. Moške srajce in ženske srajce, ki jih nosite v prostem času, imajo lahko kratke rokave, sicer velja, da se v poslovnem okolju in na različnih prireditvah uporabljajo predvsem tiste srajce, ki imajo dolge rokave.

Srajce moške in ženske srajce lahko nosimo na dva načina. Spodnji del srajce, ki sega prek pasu, lahko potlačite v hlače ali pa pustite, da prosto padajo. Na kakšen način boste vi nosili srajce moške ali ženske, je odvisno predvsem od vašega okusa in od tega, kako se počutite bolj udobno.

Vsekakor pa srajce moške in ženske stlačite v hlače, če imate preko srajce oblečeno še kakšno drugo oblačilo. Zelo čudno je namreč videti nekoga, ki mu pod puloverjem ali jakno štrli še kakšen kos srajce.

Vse bolj priljubljeno je predvsem med mladimi, da srajce nosijo preko nekega drugega oblačila. Tako lahko pogosto opazimo, da imajo mladi moški oz. fanti srajco oblečeno preko puloverja z dolgimi rokavi. V takšnem primeru je pomembno, da oblečejo srajco s kratkimi rokavi, nujna pa je tudi barvna usklajenost.

V največji vročini bodo srajce precej neudobno oblačilo, saj vam bo v njih precej bolj vroče kot v kakšni običajni majici s kratkimi rokavi. Kljub temu je včasih nujno, da tudi v poletnih mesecih oblečemo srajco, zato moramo biti že pri nakupu pozorni na to, da ima srajca zadostno prepustnost in pusti koži da »diha«.