Sprememba menija in zdravo življenje

Sprememba menija hrane je eden prvih in najpomembnejših korakov do zdravega življenja. Najprej je potrebno seveda z jedilnika odstraniti sladke pijače ter pivo in pa seveda hitro hrano ter sladkarije. Tudi kruh je eden večjih problemov, predvsem pri tistih, ki ne zmorejo jesti niti testenin brez kruha.

Poleg tega je zelo pomembno tudi, da si obroke enakomerno razdelimo čez dan, kar v danačnjih stresnih časih predvsem pri zelo zaposlenih ljudeh občasno predstavlja velik problem. Najbolj optimalno je seveda, da jemo 5x na dan.

Zajtrk je najpomembnejši obrok prav zato, ker pred njim želodec ni dobil hrane od 6 pa tudi do več kot 12 ur. Zajtrk je tisti, ki bo vašemu telesu dal ogromno količino nove energije, ki jo potrebujete čez dan. Po zajtrku na vrsto pride dopoldanska malica, ki je malenkost manj obilna kot zajtrk. Priporočena je solata, jogurti ali pa kakšno sadje.

Drugi glavni obrok dneva je kosilo, ki naj bi bilo vsaj do 15.00 ure. Kosilo naj bo sestavljeno tako, da vsebuje precej zelenjave, malo mesa in kot dodatek ogljikove hidrate.

Po kosilu sledi še popoldanska malica in na koncu večerja, ki naj bi bila vsaj do 3 ure pred spanjem in je lahko tudi hladna. Velika skleda mešane solate je lahko zelo dobra večerja.

Poleg prehrane pa je za zdravo življenje izrednega pomena tudi telovadba. V zadnjem času se veliko ljudi, predvsem tisti, ki gredo v fitnes prvič odloča tudi za osebno trenerstvo. Kako pravilno telovaditi, vam lahko svetujejo tudi v športnem centru Potentia (http://www.potentia.si/

), kjer vam osebni trener svetujeje tako na področju spremembe telesa kot na področju spremembe celotnega življenja.