Spletni oglasniki prevzemajo pobudo

Dodajte vašemu oglasu slike in precej hitreje boste prodali nek predmet. Vsak oglasnik ima številne oglase in vaša naloga je, da kupca prepričate v nakup vašega izdelka. Pri tem pomislite, kako vi gledate na oglasnik in katere oglase pregledate. Verjetno ste tudi sami takšni, da najprej preverite slike, saj še vedno velja, da slika pove več kot tisoč besed in spletni oglasnik ni nikakršna izjema pri tem.
Večina uporabnikov skuša z različnimi parametri skrčiti izbor na čim manj izdelkov, saj imajo vsi predmeti določene lastnosti, ki zanimajo kupca in vsak oglasnik omogoča tudi to, da število izdelkov skrčimo z naprednim iskanjem. Po dobljenih rezultatih bo povprečen kupec le preletel oglase in odprl tiste, ki mu bodo simpatični. Kateri oglasi so mu simpatični in kateri ne, se bo odločil glede na sliko, ki jo ima izdelek prikazano v seznamu oglasov. Če bo vaš oglas brez slike, je verjetnost, da bo potencialni kupec sploh pogledal vaš oglas, zelo majhna, da vas pokliče pa še toliko manjša.
Izkoristite vse prednosti, ki vam jih ponuja posamezen oglasnik in dodajte slike, tudi videe, če je to mogoče, saj bo tako kupec že dobil odlično informacijo o prodajanem izdelku in v kolikor so vsi navedeni podatki resnični, se bo ob ogledu z veliko verjetnostjo odločil za nakup vašega izdelka.
Če se znajdete v vlogi kupca, se bo dobro obneslo, če od običajnih kupcev rahlo odstopate in pogledate tudi tiste oglase, ki nimajo slik. Tako boste pri nakupu imeli precej manj konkurence in boste lahko ceno zbili bistveno nižje.