Sončne celice

Ko govorimo o alternativnih virih energije, nikakor ne moremo mimo sončne energije. Za koriščenje sončne energije se uporabljajo sončne elektrarne, katerih glavni sestavni del so sončne celice, ki jih vsebujejo fotonapetostni moduli: http://www.bisol.com/si/fotonapetostni-moduli.html. Vse za sončne elektrarne vam lahko uredi podjetje Metronik Solar.

Manjša sončna elektrarna lahko s pomočjo sonca zagotovi dovolj energije za ogrevanje sanitarne vode, večja pa tudi dovolj energije za ogrevanje in delovanje celotne stavbe. Najbolj izkoriščena je sigurno tista sončna elektrarna, ki je priklopljena v električno omrežje, saj tako ves čas proizvaja in oddaja električno energijo, vi pa za to dobite tudi nekaj denarja.

Izdelava sončne elektrarne je vsekakor dobra investicija, v kolikor pa sami nimate dovolj denarja, pa si lahko določen dobiček od elektrarne prislužite tudi z oddajo vaše strehe, kamor potem izbrano podjetje namesti sončne celice oz. sončno elektrarno, vam pa za streho plačuje najemnino.