Sodobna okna

Sodobna okna nudijo popolno toplotno in zvočno izolacijo.Med stekli, je neprodušno zaprto, da ne pride do nepotrebnega in nadležnega rosenja. Vgrajene imajo prezračevalne sisteme, tako lahko poteka prezračevanje tudi ko ni nobenega doma in v prostorih je vedno sveže. Lahko se odločimo tudi za kvalitetne varnostne sisteme. Tako smo v vsakem trenutku varni pred vlomilci. To je še posebej pomembno, ko ni nobenega doma dlje časa. Današnja okna so zelo estetsko izdelana in so domu tudi velikokrat v okras. Lahko se odločimo za različne dimenzije, oblike in barve. Izbira je vedno zelo velika in prijetno je izbirati.Če ste nedločeni glede izbire vaših oken, povprašajte za nasvet podjetje Maton d.o.o.. Njihova spletna stran je www.maton.si/okna.html.

Če se odločimo za lesena okna, smo lahko prepričani, da bodo imela dolgo življensko dobo in ne bodo tako hitro spremenila obliko in izgubila na kvaliteti zatesnitve kot je to bilo včasih, ker je tehnologija izdelave zelo napredovala. Premazana so z zelo kvalitetnimi premazi, barvami in laki, da jih ni več potrebno vsako leto na novo prebarvati in mazati. Nekoč je veljalo, da les hitro izgublja obliko zaradi temperaturnih sprememb, zato je izgubil na izolativnosti.

Če se nekdo odloči za pvc okna naj mu ne bo žal. Danes so zelo kvalitetno in lično izdelana. Ena izmed največjih prednosti je ta, da jih ni potrebno vzdrževati in imajo dolgo življensko dobo. Zelo dobro tesnijo. Zelo so odporna na velike temperaturne razlike. Ne spremenijo obliko.