So poceni kartuše pameten nakup?

Prav vsi radi kupujemo izdelke po nizkih cenah. Zagotovo pa se nam je že kdaj zgodilo, da smo zaradi nizkih cen podvomili v kakovost izdelkov. Zdeli so se nam namreč prepoceni. To velja tudi za poceni kartuše. Včasih se jih lahko namreč kupi res po neverjetno nizkih cenah. Verjetno ste se že spraševali, ali se to pozna tudi pri kvaliteti tiska. Prav tako pa se govori tudi o tem, da takšne poceni kartuše lahko celo poškodujejo vaš tiskalnik oziroma povzročijo njegovo slabše delovanje. Pa to res drži?

Zakaj bi kupovali dražje

Glavni razlog za nakup poceni kartuše je za večino gotovo nizka cena. Po drugi strani pa je prav ta nizka cena pogosto vzrok za dvom v njihovo kvaliteto. Vsak namreč pomisli, da je prav razlika v kvaliteti tista, ki loči poceni kartuše od podobnih dražjih izdelkov. V resnici pa ni vedno tako. Originalne kartuše so namreč dražje tudi zaradi drugih razlogov. Nekoč so bile pravzaprav na voljo samo takšne kartuše, ki nikakor niso bile poceni. Zakaj? Ker so imeli proizvajalci tiskalnikov monopol nad prodajo potrošnega materiala za tiskanje oziroma so bili edini, ki so ga ponujali. Tako so lahko te izdelke ponujali po izredno visoki ceni.

 

Prav zaradi visokih cen so se kmalu pojavile različne alternative originalnemu potrošnemu materialu. Na začetku te po kvaliteti res niso bile primerljive z originalnimi rešitvami, a sčasoma se je njihova kvaliteta zelo izboljšala. Danes med originalnim in kompatibilnim potrošnim materialom za tiskalnike praktično ni več nobene občutne razlike oz. jo povprečen uporabnik res ne opazi. Prav zato ni razloga za to, da bi kupovali dražje, če pa lahko kupite poceni kartuše.

Kupite kompatibilne kartuše in prihranite

Tako imenovane kompatibilne kartuše bi lahko poimenovali tudi generične kartuše. So namreč izdelane na čisto enak način kot originalne, le da se pri generičnem potrošnem materialu še enkrat uporabi dele izpraznjenih kartuš. Tako se prihrani nekaj denarja pri izdelavi, hkrati pa je tak način izdelave tudi bolj ekološki. Vsekakor je to še en razlog več za nakup. Tako boste namreč prihranili in hkrati naredili še nekaj dobrega za naše okolje.