Skuter do 25 km/h za udobno mestno vožnjo

Skuter je relativno lahko in izjemno praktično vozilo, ki ga vse več ljudi uporablja za vsakodnevno prevažanje po najrazličnejših opravilih. Obstajajo sicer precejšnje razlike med tipi/lastnostmi teh vozil, zato je pomembno, da poiščete model, ki bo resnično ustrezal vsem vašim zahtevam.

Kako izbrati pravi skuter za svoje potrebe?

Osnovno vprašanje, ki si ga morate zastaviti pred nakupom, je, kakšen bo primarni namen uporabe. Če potrebujete prevozno sredstvo, ki je primerno predvsem za vožnjo po mestu, običajno povsem zadošča »skuter 25 km/h«. Kot je mogoče hitro razbrati že iz poimenovanja, gre za vozilo, pri katerem je 25 km/h najvišja hitrost, ki jo je možno doseči. Čeprav se zdi številka na prvi pogled morda nekoliko nizka, je 25 km/h za mestno vožnjo običajno povsem dovolj. Tako boste hitro dosegli želeni cilj, obenem pa se boste mnogo lažje izognili gneči in številnim težavam, ki so v mestih pogosto povezane z iskanjem ustreznega parkirnega mesta za avtomobil. Ker gre za vozilo, katerega hitrost je omejena na 25 km/h, morate upoštevati cestnoprometna pravila, ki narekujejo, kje vam je dovoljeno voziti. Predvideno je, da se skuter 25 km/h  uporablja na kolesarskih stezah – prav 25 km/h je namreč največja dovoljena hitrost na površinah, namenjenih kolesarjem. Na območjih, kjer kolesarske steze niso urejene, pa se prestavite na desni pas cestišča. Če vas ne zanima izključno mestna ali malce počasnejša vožnja, pa se lahko seveda odločite za nekoliko naprednejše izvedbe, npr. za visokokolesni model, s katerim je možno preseči hitrost 25 km/h. Podatek, na katerega morate biti pri izbiri zagotovo še posebej pozorni, je prostornina motorja, ki se izraža v ccm. Če niste povsem prepričani, ali bo model, ki si ga ogledujete, zares primeren za načrtovani namen vožnje, je vsekakor zelo priporočljivo, da pred nakupom pridobite strokovno mnenje.

Skuter 25 km/h je zelo uporaben kot dostavno vozilo

Podjetja, ki se ukvarjajo z dostavo hrane, se vseskozi sprašujejo, kako skrajšati čas med sprejemom in dostavo naročila, saj ima to pomemben vpliv na zadovoljstvo strank s storitvijo. V mestnih okoljih uporaba dostavnega avtomobila ali celo večjega vozila ni najboljša rešitev, saj zelo hitro obtičite v gneči, še posebej v času prometnih konic. Mnogo boljša izbira so lažja in okretnejša vozila, kot je denimo skuter 25 km/h. Tudi tu hitrost 25 km/h praviloma več kot zadošča. Vožnja bo nedvomno bistveno udobnejša oziroma manj naporna, kot če bi npr. za razvoz uporabljali kolo. Ta rešitev pa pride seveda hkrati v poštev za razvoz tiskovin/pošte.

Varnost in skuter – oprema za zaščito je izredno pomembna!

Izjemno pomembno je, da vedno poskrbite za ustrezno zašito, preden se usedete na skuter. Oprema ne bi smela biti bistveno drugačna kot denimo pri motorjih, čeprav gre morda za precej osnoven skuter. Oprema, ki jo morate uporabljati že za to, da ne kršite aktualne zakonodaje in si s tem nakopljete kazni, je čelada. Pred nakupom se prepričajte, da je ta zares izdelana iz kakovostnih, trpežnih materialov, ki bodo uspešno zaščitili vašo glavo pred resnejšimi poškodbami v primeru padca oz. udarca, ki je prav tako nevaren, četudi vozite relativno počasen skuter. Oprema pa lahko nato vključuje še dodatke po želji, npr. rokavice, ki ščitijo pred drsenjem in mrazom v zimskih mesecih.  Vsekakor pa so koristni še ščitniki za najbolj izpostavljene dele telesa.

Kakovosten in dostopen skuter – cena in vzdržljivost, ki prepričata

V spletni trgovini Špan vas čaka vaš sanjski skuter. Cena, ki vam jo ponujamo, vas bo zagotovo prepričala, ne glede na lastnosti, ki jih potrebujete. Ugoden nakup je torej možen tudi v primeru, če se zanimate za napreden skuter. Cena pa je še toliko ugodnejša, če upoštevate, da so v naši ponudbi zbrani modeli najbolj priznanih proizvajalcev, ki so izredno vzdržljivi in varni. Še posebej ugodna cena vas čaka, če se odločite za skuter 25 km/h, ki je dobavljiv v več slogih (med drugim vas v ponudbi čakajo retro oz. vintage modeli) in barvah. Če potrebujete vozilo, ki ga boste primarno uporabljali za dostavo/transport blaga, vam priporočamo, da izberete model z učvrščenim okvirjem, kot je denimo SYM X-Pro 50 4T.

Zanesljiv servis skuterjev v Ljubljani

Vsa vozila iz našega prodajnega programa si je možno ogledati v živo, in sicer v prostorih našega motociklističnega centra, ki ga najdete na naslovu Tržaška 547 (Brezovica pri Ljubljani). Tam pa vam je obenem na voljo najboljši servis skuterjev v Ljubljani oziroma v okolici Ljubljane, kjer je mogoče med drugim kupiti pnevmatike in potrošni material (verige, olje, filtri, zavorne ploščice, svečke itn.). Naš servis skuterjev zaposluje najizkušenejše strokovnjake, ki vam bodo uspešno pomagali celo pri najzahtevnejših težavah. Učinkovita pomoč strankam, ki obiščejo naš servis skuterjev, pa je hkrati mogoča zaradi dejstva, da imamo na voljo vrhunske pripomočke za popravila. Pohvalimo se lahko s tem, da smo pooblaščeni za servis vozil znamke SYM, ki jo obenem zastopamo na našem tržišču, vendar pa po potrebi poskrbimo za skuterje vseh drugih znamk.