Samozavest, recept za polnejše življenje

Nekateri ljudje so samozavestni že od malih nog, spet drugim primanjkuje te samozavesti. Samozavesti se lahko tudi priučimo, zato nikar ne skrbite. Do samozavesti vam lahko pripomore kakšen izmed vodičev na spletu, lahko pa najamete tudi trenerja za samozavest.

Nekaj nasvetov, kako do bolj samozavestnega življenja si bomo ogledali tudi v tem članku, pa kar začnimo. Če si želite biti samozavestni se boste morali tako tudi obnašati, ne bodite vsiljivi, vendar tudi plahi ne. Kamorkoli greste bodite vedno urejeni, v pregovoru obleka naredi človeka je vsekakor nekaj resnice. Tudi vaša zunanja podoba naj oddaja energijo samozavestne osebe, hodite pokončno, s človekom, s katerim govorite pa vzpostavite tudi očesni stik, stisk roke pa naj bo kratek in jedrnat.

Bodite hvaležni in delite komplimente tistim, ki si to zaslužijo, če nekdo neko delo dobro opravi, ga tudi pohvalite, saj boste na tak način tudi sami deležni več pohval in odobravanja. Velik del samozavesti pa je tudi samopodoba, naših genov sicer ne moremo spremeni, vendar to ni izgovor. Začnite se ukvarjati s kakšnim športom, zdravo prehranjevati ter skrbeti za svoje zdravje. Na tak način ne boste izboljšali samo lastnega zdravja temveč tudi svojo samopodobo, ta pa je pri samozavesti ogromen dejavnik. Svetujem vam, da tudi obiščete kakšen tečaj nevrolingvističnega programiranja. Nevrolingvistično programiranje se ukvarja s tem, kako človek deluje. Z boljšim razumevanjem delovanja človeka boste lahko vse naučene teorije o samozavesti in čem drugim tudi bolj učinkovito uporabili v praksi.