S im sluijo ponudniki spletnega gostovanja?

Ponudniki spletnega gostovanja so osebe ali podjetja, ki svojim strankam nudijo spletno gostovanje. Kaj spletno gostovanje sploh pomeni?

Spletno gostovanje je proces, ki spletnim stranem omogoča, da jih uporabniki dejansko lahko najdejo na spletu. Spletne strani so lahko namreč že popolnoma izdelane in uporabne, vendar jih uporabniki na internetu ne bodo morali najti, če ne bodo še aktivirane na strežnike. Zakup spletnega gostovanja je ena izmed storitev, s katero ponudniki spletnega gostovanja lahko služijo. Zakup spletnega gostovanja pomeni, da stranka svojemu gostitelju plača storitev, v zameno pa ji gostitelj zagotavlja prostor na svojem strežniku. Cene spletnega gostovanja so različne. Marsikdaj so odvisne od tega, katere dejavnike posamezen zakup spletnega gostovanja sploh vsebuje. Osnovni zakupi lahko vsebujejo le eno gostujočo domeno in malo GB prostora, bolj zahtevne spletne strani pa potrebujejo večje količine. Seveda to nista edina kriterija, na podlagi katerih se oblikuje cena gostovanja. Ponudniki spletnega gostovanja pa poleg samega gostovanja lahko izvajajo tudi druge storitve. Eden izmed pogostih paketov storitev poleg gostovanja vsebuje tudi izdelavo in optimizacijo spletne strani. Izdelava spletne strani bo seveda potekala z upoštevanjem vaših želja, za optimizacijo pa obstajajo različni načini, njihov cilj pa je vedno enak – da je spletna stran v iskalnikih na čim višjem mestu. Poleg samih spletnih storitev pa nekateri informatiki ponujajo še razne druge storitve, kot so na primer razvoj aplikacij, razvijanje raznih programskih rešitev in programiranje nasploh. Je pa res, da te storitve s spletnim gostovanjem nimajo več veliko skupnih točk in da niso nujno glavni vir zaslužka.

Za zakup gostovanja vam priporočamo Gigaspark.com, katerega ponudbo lahko najdete tu: http://www.gigaspark.com/spletno-gostovanje.html