Radar detektor pameten nakup

Spadate med voznike, ki se ne držijo vedno omejitev hitrosti? Ste ob tem še veliko časa na cesti in zato toliko bolj izpostavljeni na milost in nemilost policijskih radarjev? Če sodite v ta opis, potem ste pravi kandidat za nakup radar detektorja. To je namreč naprava, ki vas bo na grožnjo policijskega radarja in na potencialno kazen za prehitro vožnjo, pravočasno opozorila, vi pa boste imeli čas zmanjšati hitrost in se mimo policista peljati v okviru zapovedane omejitve hitrosti. Krasna zadeva ti radar detektorji , mar ne?
Seveda pa je tudi pri radar detektorjih pomembno kateri model kupite, tudi tu pa velja, da je kvaliteta močno povezana s ceno. Poceni modeli so nezanesljivi, saj so pogosto nastavljeni na frekvenco radarjev, ki jih uporabljajo ameriški policisti, slovenskih radarjev pa ne zaznajo, ker ti delujejo na popolnoma drugih frekvencah. Poceni radarji so pogosto tudi ponaredki, ki v sebi nosijo elektroniko slabše kvalitete, ki je tu ustrezno manj zanesljiva. Če se na tak radar zanesete, boste slejkoprej naleteli na radar in plačali še višjo kazen, saj boste napravi preveč zaupali.
Kvaliteto je torej potrebno plačati. Radar detektorji, ki so zanesljivi, dobri in zaznajo slovenske radarje, stanejo čez 400 EUR. Če toliko denarja ne želite odšteti za tovrsten detektor, ga raje ne kupujte, saj boste denar porabili po nepotrebnem. Raje ga prihranite za plačilo kazni za prehitro vožnjo, ki bo po preprostem računu verjetnosti sčasoma prišla. No, vsaj v primeru, da radi vozite prehitro in ste veliko na cesti.