Pvc okna za vsak dom

Dandanes obstajajo tri prevladujoče oblike okenskih okvirjev, ki predstavljajo več kot 95 odstotkov prodanih okenskih rešitev. Ti tipi oken so: lesena okna, aluminijasta okna in pvc okna. Pvc okna ugodno dobimo pri večini ponudnikov oken. Marsikateri monterji in izdelovalci oken se celo ukvarjajo le z njimi, ker je trg precej velik, povpraševanje po pvc oknih pa najmočnejše izmed vseh treh tipov oken. Tudi ostali tipi se uporabljajo za zastekljevanje novogradenj, za menjavo starih oken v starejših stanovanjskih objektih pa so pvc okna ugodno predstavljena kot najcenejša in najustreznejša rešitev.

Ker lahko pvc okna ugodno kupite, se naložba zares izplača

Razlog za cenovno ugodnost je preprost. Pri zamenjavi starih oken v starejših hišah in drugih objektih so precej pogost problem nestandardne dimenzije okenskih odprtin. Širitev le-teh bi predstavljala še dodaten strošek, ki se mu lahko izognemo z naročilom novih oken ustreznih dimenzij, kot so pvc okna. Ugodno reševanje tovrstnih problemov omogoča način proizvodnje pvc oken, ki je kot nalašč tudi za bolj nenavadne dimenzije, ki jih namerimo pri nekaterih starejših zgradbah.

Med vsemi okenskimi okvirji so ravno pvc okna ugodno zastopana pri največ ponudnikih. Zdrava konkurenca na trgu omogoča, da se nam ni potrebno pretirano obremenjevati z izbiranjem oken, le pravega ponudnika z ustreznimi kapacitetami za proizvodnjo pvc okenskih okvirjev moramo najti. Pvc okna ugodno dobimo tudi v tujini, vendar je potrebno poskrbeti tudi za montažo, ki je v tem primeru navadno dražja zaradi zaračunane kilometrine in daljšega delovnega časa montažerjev. Tako so rešitve iz tujine uporabne le za večje projekte, na večjih stanovanjskih blokih, seveda pa tudi na višku sezone, če so vsi domači ponudniki tovrstnih storitev zasedeni. Tako kot ostala okna se tudi pvc okna ugodno dobi le pri specializiranih prodajalcih. Veliko podjetij imajo montažo oken za svojo sekundarno dejavnost in jo zato izvajajo nekoliko dražje kot ostali ponudniki, pa vendar to ne sme biti ovira za dober posel.