Prijava na Zavod za zaposlovanje

Zaključili smo šolanje. Super, ker nas čaka služba. Vsaj tako je bilo to prej… Danes pa običajno Zavod za zaposlovanje. Ali pa smo bili dolgo nekje zaposleni in se zaradi nam znanih ali neznanih, po naši krivdi ali brez našega vpliva razlogih zgodi, da ostanemo brez službe. Katastrofa. Ali ste si oddhanili, ker je tako ali tako služba že bila neznosna? Vendar pa se sedaj zavedamo težave do nove zaposlitve. Zaposlitve se ne najdemo kar čez noč, lahko traja dneve, mesece ali celo leta. Odvisno je precej kar tudi od nas.

Ko se nam zgodi, da ostanemo brez službe ali si jo iščemo, se prijavimo na Zavod za zaposlovanje. Namreč, ta ima kar nekaj ugodnosti in poleg tega, da nam je v pomoč pri iskanju zaposlitve, imamo kot prijavljen kandidat določene bonitete. Recimo, zavarovanja nam ni potrebno plačevati. Boljše to kot pa nič, kajne? Če ne bi bili prijavljeni, še tega ne bi imeli.Tako je nujno, da se prijavimo na Zavod za zaposlovanje. Prijava je zelo enostavna in hitra. Kar pa je odlično, pa je da je lahko zelo učinkovita in s pomočjo zavoda pridemo do super službe, katero smo čakali. Ali pa dodatnega znanja? Mogoče to izpopolnimo, itd. Kakorkoli, pomembna je prijava na Zavod za zaposlovanje.

Prijava na Zavod za zaposlovanje, je kot rečemo zelo enostavna. V času delovnih ur se odpravimo na zavod, kjer izrazimo željo po prijavi. Običajno nam dajo določene listine za izpolnitev, nakar sledi razgovor z osebno svetovalko, s katero določimo zaposlitvene cilje. Se pravi, da se en čas z njo ne vidimo, v tem vmesnem času, pa se držimo dogovorjenega in se seveda tudi sami trdimo priti do ustrezne zaposlitve. Ves čas pa moramo imeti v mislih, da je zelo pomembna potrpežljivost in da so nam na zavodu na voljo strokovnjaki, ki so nam lahko vpomoč pri iskanju zaposlitve.