Prehladi in gripa

Prehlad in gripa sta zelo nadležna bolezenska stanja, ki prizadeneta ogromno ljudi. Problematična so prav prehodna obdobja jeseni in pomladi, ko je zunaj toplo in se slečemo ter spotimo, nato pa zapiha hladen veter. Čeprav mraz neposredno ne vpliva na to ali zbolimo ali ne, pa oslabi naš imunski sistem, da smo bolj podvrženi bakterijskim okužbam.

V veliko pomoč so vam lahko zdravila kot so Lekadol +C, Aspirin, Fluimukan, Propolis, Granobil in drugi. Svetujem pa vam tudi, da spijete čim več tekočine kot so čaj z limono in podobno. Ne pozabite tudi na naravna zdravila kot so med, čaj iz ingverjeve korenine in drugih. Največja napaka, ki jo ponavljajo vsi pa slabo umivanje rok. Z umivanjem rok se lahko izognete velikemu številu bolezni in obolenj, ki pestijo ljudi po vsem svetu. Roke si umijte temeljito in natančno, umijte jih med prsti, nohti in drugje. Umivajte pa jih s toplo vodo in kvalitetnim tekočim milom, če pa imate na voljo dezinfekcijsko sredstvo pa še toliko bolje.

Kot sem že prej omenil zdravila, pa jih lahko kupite v lekarni ali pa spletni lekarni. Če ste že bolni, bo spletna lekarna najboljša izbira, če boste hodili ven lahko to vaše stanje še poslabša. Zdravila bodo na vaš dom dostavljena hitro, ta čas pa lahko preživite pod odejo ob kakšni dobri televizijski oddaji, saj je najboljše zdravilo za vse prehlade prav čas, ta bo pozdravil večino bolezni. Za vsak prehlad ni potreben obisk zdravnika, če pa mislite, da gre za kaj hujšega ali če prehlad traja dolgo časa, pa vam obisk zdravnika vsekakor priporočam.