Predplaniki paketi

Predplačniški paketi so ena izmed možnosti, ki se je pri mobilni telefoniji poslužujemo precej bolj redko kot naročniških razmerij. Razlog za to tiči predvsem v tem, da je takšen način klicanja bistveno dražji. Če se spustimo v podrobnosti, lahko ugotovimo, da so dejansko dražji le odhodno klici. Torej lahko ugotovimo, da so ti paketi dovolj dobri oz. kar najbolj primerni za tiste, ki imajo le dohodne klice oz. večino takšnih klicev.

Predplačniški paketi so lahko koristni za mlade, ki se z mobiteli in mobilno telefonijo prvič srečajo. Ker še nimajo občutka o tem, kako drago je lahko telefoniranje, če z njim pretiravajo, so predplačniški paketi tista stvar, ki jih bo omejila pri tem.

Tudi starši se lahko na takšen način zaščitimo, otrok pa se bo lahko odločil za naročniški paket takoj, ko bo odgovorno ravnal s temi omejenimi paketi ali pa bo samostojno začel služiti in plačevati svoje račune.

Prav tako kot naročniški so tudi ti paketi na voljo pri vseh ponudnikih pri nas. Tako obstajajo Mobitel paketi, Simobil paketi, Izi mobil paketi ter še nekateri drugi, ki jih velja vzeti v obzir, ko iščete pravo izbiro zase ali za vašega otroka.

Včasih se lahko odločite za takšno vrsto telefona tudi za to, da preventivno preprečite, da bi zapravili preveč. Zlasti klici iz tujine utegnejo biti precej dragi in ob naročniškem razmerju ni nobene omejitve pri tem, koliko boste pri klicih zapravili. Prav zaradi tega so lahko predplačniški paketi precej boljša izbira, zlasti če ne poznate cen, ki jih nudijo tuji operaterji.