Potovalna agencija, oblikovanje ponudbe

Potovalna agencija omogoča, da je bogata ponudba storitev na voljo širšim množicam.Storitve, ki jih potovalna agencija nudi so različne. Na voljo ima tako osnovne, kot posebne storitve. Osnovne storitve so tiste, ki omogočajo potnikom normalne življenjske pogoje bivanja. Posebne storitve pa so tiste, ki te osnovne storitve dopolnjujejo.

Gre za storitve, brez katerih bi popotnik zlahka preživel, vendar bi bilo potovanje temu primerno monotono in nezanimivo. Zato ima potovalna agencija nešteto možnosti, kako te osnovne storitve oplemenititi. Z njimi je potovalna izkušnja veliko boljša. Potovalna agencija se pri organizaciji opira na vse, kar je v preteklosti spoznala ter vse kar se je v preteklosti naučila. Gre za kraje, ljudi, običaje, jedi, kulturo, dogodke in mnogo drugega. Vse te lastnosti potovalna agencija dobro pozna. Poleg osnovnih lastnosti pozna potovalna agencija tudi nekatere posebne lastnosti. Tako ve, katerim potnikom so določene osnovne lastnosti všeč, katere jim niso všeč, katere so pripravljeni sprejeti kot nujno zlo. Poleg tega pozna še mnogo drugega. Ljudem so potovanja v določene kraje zanimivi ob določenem letnem času, ob odvijanju določenega dogodka, ob določeni stalni ali trenutni znamenitosti, ter mnogo drugega. Vse obsežne izkušnje lahko potovalna agencija preoblikuje v doživetje potnikov. To ni v vseh primerih enako dobro, če niso uvedene spremembe. Mlajšim generacijam potnikov niso enako všečne znamenitosti, ki so več starejšim generacijam. Tudi obratno starejšim generacijam ni nujno všeč tisto, kar je všeč mladim.

Zato mora pri oblikovanju dobre ponudbe te lastnosti prepoznati in jih primerno prilagoditi. Pri skupinah, ki so po svojih značilnostih enotne, težav ni. Problem je, ko se pojavi večje število drugih potnikov, ki to enotnost spremenijo v večjo ali manjšo neenotnost. Možnosti, ki jih ima agencija na voljo je več. Predvsem mora najti skupne točke različnih generacij. Potovalna agencija je organizacija, ki navdušuje v enaki meri med seboj zelo različne potnike.

Več o tem