Postopek osebnega stečaja

Postopek osebnega stečaja je namenjen posameznikom ali samostojnim podjetnikom, ki so se znašli v nemogoči finančni situaciji. Razlogov za finančno stisko je lahko mnogo, velika večina pa v trenutkih, ko se v življenju in na finančnem področju počutijo zanesljivo vzame kredite. Seveda lahko kasneje zaradi nepredvidljivih situacij ostanemo na cesti brez službe in prihodkov, zahvaljujoč gospodarski krizi pa je iskanje službe na današnjem trgu izredno oteženo.

Če smo zadolženi in nimamo rednega dohodka, se položnice kaj kmalu začnejo kopičiti, voda pa nam začne teči v grlo. Ko nismo več sposobni plačevati kreditov se nam lahko na domu oglasijo rubeži. Druga možnost pa je, da gremo v osebni stečaj. Na kratko povedano, se pri osebnem stečaju gre za to, da po svojih zmožnostih poplačamo upnike, nato pa v preizkusnem obdobju od dveh do petih let, po svojih zmožnostih odplačujemo dolgove, na koncu pa mogoče sledi odpust obveznosti.

Stroški in cena osebnega stečaja znašajo okoli 150€ vso potrebno dokumentacijo in papirje pa vam uredijo pri za to poseben namenjenih podjetjih. Osebni stečaj je eno izmed takih podjetij, svetujem vam, da si ogledate njihovo spletno stran, tam boste našli vse podatke, ki jih morate poznati o osebnem stečaju, nudijo pa vam tudi svetovanje po telefonu. V njihovi pisarni se lahko zglasite osebno ali pa papirje uredite po pošti. Kaj pa pogoji za osebni stečaj?

Tudi še tako na videz nemogoče situacije kot so dolgovi se da rešiti in morda tudi vi enkrat zaživite življenje brez dolgov.