Otroki voziki ne pozabite na zavoro!

Zgodilo se je maja letos, na drugi strani Luže, natančneje v Seattlu. Posnetek je hitro obkrožil svet in nas opomnil, da so otroški vozički in naše štručke v njih varni le, če imamo glavo na pravem mestu in niti za hipec ne pozabimo, da gre lahko kaj narobe.
Voznik tovornjaka za smeti, ki je junak te zgodbe, sprva ni mogel verjeti svojim očem – nenazadnje se otroški vozički ne vozijo po ulici kar sami! A vendar se je zgodilo prav to. S stranske ceste, ki je vodila v hrib, se je pripeljal otroški voziček.
Voznik se je na srečo hitro odzval, ustavil svoj tovornjak sredi ceste in s tem zaustavil promet za seboj, nato pa skočil ven in voziček zaustavil. Še sreča, kajti ni šlo za potegavščino – v njem je bil dojenček. Le nekaj trenutkov kasneje je za vozičkom vsa iz sebe pritekla otrokova mati.
Da otroški vozički niso namenjeni temu, da jih pustimo brez nadzora, nam pove njena izjava, da je voziček parkirala vrh griča (sicer tako, da je bil obrnjen prečno na naklon pločnika) in se oddaljila zgolj za kakšen meter, da bi pozdravila prijateljice. Vendar pa se je voziček obrnil in zdrvel navzdol. Kakšno srečo je imel otrok v vozičku, je seveda odveč govoriti, zgodba pa vas bo gotovo opomnila, da imajo otroški vozički zavoro z namenom – na to, da se bo vedno našel junak, ki bo voziček ustavil še pred nezgodo, namreč ne gre računati.