Otroka kolesa in kolesarska oprema

Otroška kolesa:
Kot že ime pove, so ta kolesa narejena za naše najmlajše, kupite pa jih lahko v trgovini FactoryStore. Otroška kolesa so narejena za otroke vseh starosti. Otroci, ki še ne znajo voziti koles oziroma so še premajhni, jim lahko kupimo dodatna otroška kolesca. To so pravzaprav pomožna kolesa, ki jih pritrdimo na zadnje kolo, na obe strani in s tem omogočimo, da se otrok varno pelje, ter da se ne more (tako hitro) prevrniti oz. pasti. Otroška kolesa so po navadi pisane barve, okrašena z raznimi slikami, trakovi… Takoj lahko ločimo otroška kolesa za dečke in deklice. Vendar pa je pri otrocih pomembna tudi kolesarska oprema. Govorimo o zaščitni kolesarski opremi; čelada, ščitniki.

Ta pri odraslih ljudeh.

Pod kolesarsko opremo spada:
– kolesarska čelada
– kolesarski dres
– kolesarski čevlji
– kolo
– luč
– kolesarska očala

Kolesarsko opremo lahko kupimo v vseh športnih oz. kolesarskih trgovinah. Za kolesarsko opremo je bolje odšteti več denarja, saj  kvalitetna kolesarska oprema veliko več pripomore. Predvsem je pomembna čelada, ki nam lahko reši tudi življenje ob morebitnem padcu. Čelada se mora prilegati obliki glave (velikost – ne sme biti prevelika oz. premajhna) prav tako pa mora biti pritrjena na glavo, tako da se ne premika.

Pomembna so tudi očala, saj z njimi ob sončnem vremenu bolje vidimo in tako nam preprečijo da spregledamo kakšen avto.

Med pomembno kolesarsko opremo pa spada tudi pijača (voda), saj medtem, ko kolesarimo porabimo veliko telesne tekočine ter nam telo lahko dehidrira, kar pa ni dobro za nas.