Nogavice in ostala oprema za tekače

Na trgu obstaja mnogo različnih oblačil za športnike. Za tekače so pomemben kos oblačila prave športne nogavice.

Na voljo imate veliko različnih materialov, velikosti in debelin. Tu velja omeniti, da se nogavicam iz 100% bombaža običajno izogibamo, saj ko postanejo vlažni od potenja ali teka po dežju in lužah, se zlepa ne posušijo. Vlažne nogavice pa so  pravi magnet za bakterije in glivične okužbe ter pojav nadležnih žuljev.

Najbolj primerne za tek so seveda nogavice za tekače, ki poleg suhosti zagotavljajo tudi kvalitetno oporo stopalu ter boljšo prekrvavitev. V končni fazi je vse odvisno od tekača, nekaterim so ljubše podložene nogavice, spet drugim zelo tanke nogavice, ki dajejo občutek lahkotnosti. Poleg nogavic pa je pomembna tudi izbira kvalitetnih oblačil in obutve. Oblačila naj se tesno prilegajo telesu in s tem zmanjšujejo možnosti poškodb kože.

Če ste tekač na daljše proge, ali vaši treningi trajajo dalj časa pa poskrbite tudi za ustrezno hidracijo  telesa in si zagotovite dovolj tekočine in hranil med tekom. Razni pasovi in športni nahrbtniki so izdelani posebej s tem namenom. Tesno prileganje telesu omogoča nemoteno gibanje, s svojim dodatnim prostorom pa nam omogočajo shranjevanje tekočine, hranil, dodatnih oblačil in osebnih predmetov.

Vse naštete dodatke si lahko ogledate ter kupite v spletni trgovini Factorystore, kjer vam je na voljo najrazličnejša oprema za tekače. Med našo ponudbo boste našli vse izdelke za športno aktivnost ali prosti čas po ugodnih cenah. Vsi izdelki pa so opremljeni z nazornimi slikami in opisi, ter vam tako priskrbijo vse potrebne informacije.