Naravna nega las ima številne pozitivne učinke na lase in na lasišče

Naravna nega las, ki se izvaja s kvalitetnimi ekološkimi proizvodi ima lahko na vaše lase ter lasišče zelo pozitivne učinke, ki se kažejo kot pospeševanje rasti pa tudi kot preprečevanje izpadanja. Na vašem lasišču se vzpostavi ustrezen ph ter naravna maščobna obloga, ki delujeta kot zaščita. Nega suhih in poškodovanih las je z izdelki Etnobotanika preprosta ter učinkovita.

V njihovem prodajnem programu najdete naravni ekološki šampon, olja, obloge, negovalne barve. Vsi proizvodi so preverjenega izvora, opremljeni so z ustreznimi certifikati, ki zagotavljajo vsebnost naravnih sestavin brez kakršnih koli drugih primesi. Obnovitvena nega las je mogoča z redno uporabo kvalitetnih ekoloških izdelkov.

 

nega krhkih las

 

Pri negi suhih in poškodovanih las se uporabljata tudi naravni šampon in rastlinsko olje

Nega suhih in poškodovanih las se prične z uporabo naravnega šampona Shikakai, ki je bogat z vitamini A, K, C, D in E. Ima antioksidativno delovanje, zato se priporoča ljudem z različnimi težavami. Uporabljate ga lahko kot suh ali moker šampon. Nadaljna 100% naravna nega las zajema uporabo rastlinskih olj, ki vaše zdrave lase zaščitijo pred kakršnimi koli poškodbami, pri suhih poškodovanih laseh pa olja pomagajo povrniti zdrav videz, prožnost, lesk.

 

 

Uporaba različnih olj je priporočena skozi celo leto, ne glede na letni čas. Pozimi so vaši lasje z oljem zaščiteni pred izsušitvijo zaradi konstantnega nihanja temperature in stopnje vlažnosti zraka v notranjosti vašega doma ter na prostem. Poleti pa jih z oljem lahko zaščitite pred soncem, morsko vodo ter vetrom. Olje Monoi iz prodajnega programa trgovine Etnobotanika je odličen za hranjenje, obnovo, nudi pa tudi zaščito za vaše lase. Amlino olje za lase pa preprečuje nastanek prhljaja, pospešuje rast pa tudi preprečuje njihovo izpadanje.

Naravna nega suhih poškodovanih  las je mogoča z oblogami sena, amla in hibiskus

Ekološki izdelki za nego las in lasišča, ki jih lahko uporabljate pri negi suhih in poškodovanih laseh so sena, amla, hibiskus. Sena vsebuje zlato rumeni pigment, antrakinone, krizofansko kislino. Njeno delovanje proti mikrobom, bakterijam ter glivicam je zelo učinkovito.

Blagodejno deluje tudi pri prekomernem izločanju sebuma pa tudi pri težavah s prhljajem. Naravna amla se že tisočletja uporablja v Ayurvedi kot zdravilna rastlina v primeru različnih težav. Tanini, flavonoidi, vitamin C, lipide ter druga esencialna olja imajo antimikrobno, antivirusno, antioksidacijsko delovanje, ki izboljšuje delovanje lasnih mešičkov. Pri redni uporabi amle, si lahko celo pri sivenju povrnete naravni lasni pigment. Naravna obnovitvena nega las je mogoča tudi z uporabo hibiskusa. Hibiskus predstavlja odlično pomoč pri vzpostavljanju porušenega ravnovesja ph lasišča, prav tako pa ima dober vpliv na uravnavanje izločanja sebuma na lasišču.