Nakup sedežne garniture

Ste v fazi nakupa nove sedežne garniture? Prišli ste na pravo mesto. Pred nakupom nove sedežne garniture najprej izmerite prostor, ki bo sedežni garnituri namenjene, če je to na sredini dnevne sobe ste malce manj omejeni z merami in oblikami kot če bi bila sedežna garnitura postavljena ob kakšno steno.

Glede na velikost prostora, ki ga sedežna garnitura lahko zasede se odločite tudi o obliki. Izbirate lahko med kotnimi sedežnimi garniturami, ravnimi, zaobljenimi ali celo polkrožnimi. Nekatere sedežne garniture so sestavljene tako, da lahko posamezne dele kavča premikate naknadno in spreminjate obliko. V zakup vzemite tudi to, ali boste kupili tak kavč, ki omogoča izvlek dodatnega ležišča ali ne. Če nimate dodatnih ležišč v stanovanju je odločitev za tak kavč precej smiselna, saj lahko gostu v primeru nenapovedanih obiskov zelo hitro ponudite dodatno ležišče.

Nakup sedežne garniture po meri vam bo precej olajšal celotno zadevo, saj lahko zbirate prav vse dele kavča ali pa tudi fotelj. Izberete si lahko poljubno polnilo naj bo to perje, umetni materiali ali karkoli drugega.

Razmislite tudi o materialu, iz katerega bo izdelana prevleka sedežne garniture, saj so nekatere precej bolj enostavne za čiščenje kot druge. Otroci in hišne živali lahko kaj hitro umažejo vaš kavč in če imate otroke izberite takega, ki bo enostaven za čiščenje. Sedežne garniture iz usnja so enostavne za čiščenje, usnje pa ima ob primerni negi zelo dolgo življenjsko dobo. Glavna stvar kavča pa naj bo zagotovo udobje. Pred nakupom presedite vsaj pet minut na kavču, ki ga imate namen kupiti. Kavč je lahko še tako lep in kvaliteten, vendar če ni udoben, vam ne pomaga veliko.

Lahko kupite kavč izdelan po meri, ali pa kupite vnaprej izdelanega v trgovini, če boste kupili dobrega, vas bo sedenje na njem razveseljevalo še dolgo časa.