Najem stanovanja v Ljubljani pred novim šolskim letom

Najem stanovanja v mestu Ljubljana postane zahtevna naloga študentov, ki pred začetkom novega šolskega leta v oktobru iščejo ustrezno nastanitev. Nekateri študentje lahko svojo sobo poiščejo v dijaških in študentskih domovih, vendar imajo te nastanitve tudi omejene kapacitete, zato se študentje največkrat obračajo na zasebne ponudnike, ki oddajajo svoje nepremičnine.Ponudba stanovanjskih enot za oddajo, še posebej v centru glavnega mesta in v bližini fakultet in izobraževalnih centrov, hitro poide, saj se na objavljen oglas le v nekaj minutah javi veliko študentov, ki želijo pred pričetkom šolskega leta najti sobo ali drugo nastanitev.

Najem stanovanja pred začetkom šolskega leta je lahko naporen

Kako najeti cenovno ugodno stanovanjsko enoto?

Študentje so pri iskanju ustrezne nastanitve velikokrat omejeni s finančnim proračunom, zato si ne morejo privoščiti visokih mesečnih stroškov za bivanje. Najem stanovanja v mestu Ljubljana ponuja veliko možnosti v širokem cenovnem razponu, pri čemer velja, da se garsonjere in enosobne bivalne enote najhitreje oddajo.Cena za mesečno plačilo najemnine pa je največkrat odvisna od same lokacije bloka ali stanovanjskega objekta, pri čemer so enote v centru mesta dražje. Cene se razlikujejo tudi glede na velikost bivalne površine, zato je včasih najbolj ugodna možnost ta, da si študent deli bivanje še z drugimi najemniki.

Lastnosti in ponudba najemniških stanovanjskih enot

Najemniške nepremičnine v prestolnici Slovenije, še posebej tiste, v katerih biva več študentov, so največkrat urejene tako, da je določen del bivalnih površin skupen, določen del pa zaseben. Tako imajo najemniki na razpolago svojo lastno sobo, kuhinja, kopalnica in drugi prostori pa so skupni.Študentom je pomembno, da je njihova soba dovolj prostorna in svetla. Pomembno je tudi to, da so najemniške stanovanjske enote ustrezno opremljene s pohištvom ter s priključki za internet, saj je dostop do interneta pomemben pri učenju in opravljanju šolskih obveznosti.

Po katerih stanovanjih v prestolnici je največ povpraševanja?

Študentje največ povprašujejo po najemniških stanovanjskih enotah, ki se nahajajo v bližini fakultet. To so predvsem mestni predeli, kot je Bežigrad, center, Šiška in Vič. Odlična izbira pa so tudi bivalne enote in sobe v blokih, ki se nahajajo ob ljubljanski obvoznici, saj so v bližini blokov vzpostavljene redne in pogoste avtobusne linije.Iskanje in najem stanovanja v mestu Ljubljana je lahko posebej zahtevna naloga, zato lahko študenti poiščejo pomoč tudi pri nepremičninski agenciji, ki na svoji spletni strani mestonepremicnin.si nudi iskalnik nepremičnin za oddajo ali za prodajo. Ob posameznem oglasu pa je na voljo tudi kontaktna številka nepremičninskega agenta.