Na kratko o tiskalnikih in kartušah ter tonerjih

Ko govorimo o tiskalniki, mi znamke Canon ni potrebno posebej predstavljati. V svetu tiskalnih naprav sodijo med bolj kvalitetne proizvajalce.

Pa povejmo nekaj besed o samih tiskalniki preden se vrnemo h kartušam in tonerjem. Na trgu obstaja mnogo različnih vrst tiskalnikov in velikokrat lahko pride do zmede, ko se odločamo za nakup novega. Na voljo so vam brizgalni, laserski, brezžični, A3, foto ter še mnogi drugi tiskalniki. Če stvari tiskate samo v črnobelih barvah vam priporočam laserski tiskalnik. Laserski tiskalniki so pri tiskanju najhitrejši, prednost pa je tudi ta, da barvo iz tonerjev dejansko zapečejo na papir in ta je suha v trenutku. So pa laserski tiskalniki omejeni ko pridemo do barvnega tiskanja. Če ste domači uporabnik in bi radi tiskali tudi barvni, pa se odločite za brizgalni tiskalnik. Večina ljudi še vedno uporablja brizgalne tiskalnike, ti so precej vsestranski, kartuše zanje pa lahko dobite že prav povsod.

Za poslovneže ali tiste, ki vodijo podjetja in potrebujejo večjo kapaciteto tiskanja pa so izvrstne tako imenovane multifunkcijske naprave. To so tiskalniki in skenerji v enem. Boljši modeli omogočajo tiskanje na različne velikosti in debeline papirja, tiskanje pa opravijo zelo hitro.

Pa se vrnimo k tonerjem in kartušam za Canon tiskalnike. Tonerji in kartuše Canon so izdelani prav za te naprave, na trgu pa lahko dobite tudi kompatibilne kartuše, ki so kot vam že ime pove, kompatibilne tudi z drugimi tiskalnimi napravami. Nakup kartuš bo najlažji kar prek spleta, tam lahko izbirate med veliko različnimi ponudniki, velikokrat pa spletni nakupi prinašajo tudi različne akcije. Stroški pošiljanja so običajno brezplačni, spletne trgovine pa na svoje izdelke nudijo tudi kar nekaj garancije.