Na kakšen način ogrevati prostore

To vprašanje se poraja marsikomu, ki prenavlja svoj ogrevalni sistem, ali pa gradi popolnoma novega. Dejstvo je, da imate na trgu ogromno izbire, seveda pa vsak proizvajalec hvali svoje izdelke, zato se je težko odločiti. Na voljo so vam električni ogrevalni elementi kot so radiatorji, IR paneli, električno talno gretje in konvektorji. Centralne peči na pelete, na olje in na plin, toplotne črpalke, klimatske naprave in še kaj bi se našlo.

Kot vidite je izbira res ogromna, cene pa so zelo različne. Marsikoga bi na primer odbil nakup toplotne črpalke, saj so le-te kar drage, vendar naj vam povem, da bi se vam tak nakup povrnil vsega skupaj v nekaj letih, naprej pa bi se ogrevali skoraj zastonj. Toplotna črpalka zrak voda cena Ko posodabljate ali kupujete nov ogrevalni sistem je vsekakor potrebno gledati širšo sliko, saj se tak sistem ne kupuje ravno vsako leto, za vsako hišo ali stanovanje pa je morda primernejši kak drug način ogrevanja. Pozorni bodite tudi na različne subvencije, naprimer za toplotne črpalke obstaja subvencija, ki se imenuje EKO sklad toplotne črpalke s to subvencijo lahko prihranite kar nekaj denarja.

Po mojem mnenju je najbolj optimalno ogrevanje s toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode v kombinaciji s talnim gretjem, tak način ogrevanja je ekonomičen do vaše denarnice in tudi do okolja, kar je v bistvu vse k čemer stremimo. Najbolje pa je, da o ogrevalnih sistemih povprašate kakšnega izmed strokovnjakov na tem področju, najdete jih zaposlene v kateri izmed trgovin, ki prodajajo ogrevalne sisteme.