Montaža PVC oken

Pri izbiri in nakupu oken pogosto kar nekoliko pozabimo, da bo treba okna tudi vgraditi. V nekaterih primerih to ne predstavlja prav nobenih težav, saj okna kar mimogrede umestimo v njim pripravljene odprtine in montažo opravimo sproti z gradnjo objekta. Je pa pogosto precej več težav pri vgradnji oken v končane stanovanjske prostore.

V tem primeru je vsekakor dobro, da se odločimo za PVC okna, saj je montaža PVC oken v primerjavi z alternativami v mnogih primerih enostavnejša in tudi cenejša.

Profesionalna vgradnja PVC oken

Montažo oken ponujajo številni strokovnjaki, ki to storitev pogosto opravijo kar v sklopu gradnje ali prenove objekta, lahko pa pri njih koristimo le samo vgradnjo. V vsakem primeru bomo imeli kar pestro izbiro izvajalcev, tako da ne bo težko dobiti pravega mojstra.

Za nameček pa je profesionalna montaža PVC oken pogosto v ponudbi tudi pri prodajalcih, ki ta okna prodajajo. Možno je, da je montaža že vključena v ceni, kar je vsekakor zelo dobrodošla pika na i ugodni ponudbi. PVC okna so sicer že tako ali tako zelo poceni, tako da se pri posebej ugodnih cenah običajno ne moremo nadejati še brezplačne montaže. Prav zato se včasih splača pobrskati tudi po nekoliko dražjih ponudbah, saj je v te morda vključena tudi montaža PVC oken.

Ob tem je pametno pobrskati tudi po podatku, ali je vključena tudi dostava. Tako dostava kot montaža PVC oken lahko predstavljata znatne stroške in nepotrebne komplikacije, najbolj enostavno je to odpraviti tako, da poiščemo ponudbo, ki ima te storitve že vključene.

Montaža PVC oken v lasni režiji

Montaže oken se lahko lotimo sami, kar pa ni posebej priporočljiva opcija. Po eni strani je težava že v tem, da s takšnim početjem običajno izgubimo garancijo in zagotovila proizvajalca, po drugi strani pa seveda obstaja tveganje, da končni rezultat ne bo zadovoljiv.