Masaerji in medicinski pripomoki

Tako medicina, kot tudi veda o masažah imata nekaj skupnega – obe skrbita za dobro počutje našega telesa. Medtem ko se medicina srečuje z raznovrstnimi težavami na vseh področjih našega telesa, se masaža osredotoča predvsem na njegovo zunanjost – kožo, kite, tkiva in mišice. Pri medicini se zato uporabljajo razni medicinski pripomočki, pri masaži pa preprosto roke ali pa masažerji.

Medicinski pripomočki so torej vsi izdelki, ki se uporabljajo za ugotavljanje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in pa lajšanje bolezni, poškodb ali okvar telesnih funkcij. Pod pojmom medicinski pripomočki torej najdemo vse – od obližev pa do kirurških skalpelov. Medicinski pripomočki se delijo v tri skupine: na splošne medicinske pripomočke, na aktivne medicinske pripomočke za vsaditev ter na in vitro diagnostične medicinske pripomočke. Razvrščajo pa se glede na stopnjo tveganja za uporabnika, mesto in način uporabe, vezanost na vir energije ter trajanje uporabe. Medicinske pripomočke lahko kupite tu.

Medtem ko se medicina reševanja težav loteva globalno in v podrobnosti, gre pri masaži zgolj za nudenje dobrega počutja preko masaže. Masaža ne odkriva vzrokov, ampak le sprošča. Klasična masaža poteka predvsem preko dotikov in pritiskov s prsti, dlanmi in nogami na določeno telo, modernejše masaže pa se lahko poslužujejo tudi raznih pripomočkov, kot so na primer masažerji. Masažerji so razni aparati, s katerimi si ob masaži pomagamo. To so lahko masažer za lasišče, noge, roke ali pa kater drug del telesa. Njihova značilnost je, da običajno potrebujejo nek določen vir energije, ki ga ob masiranju izrabljajo. To so lahko električne naprave ali pa naprave na baterije. Pri svojem delovanju pa lahko izkoriščajo tudi vodo. Za nakup masažerja za telo si oglejte to spletno stran.