Masaža ima ogromno prednosti, oglejmo si katere

Če še niste nikoli v življenju bili na masaži, ne veste kaj zamujate. Za razmeroma majhen denar lahko dobite tako razvajanje, katerega boste pomnili še nekaj dni. Poleg sprostitve pa ima masaža še celo vrsto drugih prednosti. Sam sem se s tem srečal prvič takrat, ko sem za rojstni dan prejel bon za masažo. Bon se je dolgo časa valjal v predalu, na njem pa se je nabiral prah. Bone si lahko ogledate na nekaterih straneh z wellness ponudbo, precej široko sem našel tu https://www.visitslovenia.net/darilni-boni/wellness/.

masaža

Pa se vrnimo nazaj k masaži. Poznamo veliko različnih tipov in vrst masaže. Od tistih sprostitvenih, do športnih in še kakšnih drugih. Vsak tip masaže ima svoj namen. Športna masaža je naprimer vsaj za tistega, ki se masira veliko bolj groba, kot pa kakšna sprostitvena. Izberite tisti tip, ki vam najbolj ustreza. Lahko se odločite za masažo celotnega telesa, ali pa le spodnjega dela, masažo stopal in tako naprej.

Razlogi zaradi katerih vam bo masaža koristila so naslednji:

-manj bolečine v hrbtu, križu in drugih okončinah

-zmanjšanje stresa

-preprečuje tesnobo

-zmanjšuje napetost v mišicah

-povečuje prekrvavitev telesa

-po masaži boste bolje spali

-nižji pritisk

-manj migren in glabovolov

-boljši spanec

… in še bi lahko naštevali. Masaža ima mnogo prednosti. Zmasirate se lahko tudi doma, masira vas lahko partner ali pa kdo drug, vendar vam resno priporočam masažo pod prsti izkušenih maserjev, saj boste nedvomno opazili razliko, čutilo pa jo bo tudi vaše telo. Hvaležna pa vam bo tudi vaša koža, saj se med postopkom uporabljajo olja, ki blagodejno vplivajo na telo in kožo.