Mali oglasi za DVD predvajalnike

So DVD predvajalniki popularni? Zagotovo! O tem ali so DVD predvajalniki na spletnih oglasnikih popularni, sploh ni dvoma in prav tako ni ravno težko ugotoviti zakaj so postali popularni tudi na oglasnikih, kjer so specializirani tehnični mali oglasi. Na njihovo priljubljenost vpliva predvsem spektakularna kvaliteta slik in presenetljivo realističen zvok, ki ga nudijo tako pri poslušanju glasbe, kot pri gledanju filmov. Gre za produkte tehnologije, ki so v naše domove vnesli neko višjo stopnjo zabave. Lahko bi jih označili kot naslednike video rekorderjev, kjer je vse potekalo še bolj počasneje. Tako lahko sedaj na DVD predvajalniku s samo enim stiskom na daljinski upravljanik, menjamo scene nekega filma, risanke ali dokumentarne oddaje, medtem, ko je bilo na video rekorderju potrebno prevrtavanje, ki je sčasoma postalo dolgočasno in utrujajoče.
Blu-ray je najnoveša različica DVD predvajalnikov, zato je tudi cena malce višja. V kolikor si le teh nobih ne morete privoščiti, nič ne de – pojdite na spletni predvajalnik. Tudi navadni DVD predvajalniki so še vedno velik hit, kateri vas ne bo pustil na cedilu.
Sicer pa kratica DVD pomeni digitalni pomnilniški medij. Dvd, ki ga vstavimo v predvajalnik je na videz skoraj identičen CD-ju, le da je med njima pomembna razlika v gostoti zapisa. Pri DVD-jih obstaja več formatov zapisa, med katerimi so najbolj znani DVD- audio, DVD-video, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD±RW, DVD±R,…Poznamo tudi dvoslojne DVD medije, kar pomeni, da lahko na njih zapišete več GB podatkov. Ker prihaja vse bolj do piratstva in neupoštevanja avtorskih pravic, se utegne zgoditi, da so nekateri DVD-ji zaščiteni z določeno kodo, zaradi česar jih je možno predvajati samo na določenih DVD predvajalnikih. Na ta način avtorji nekega posnetka preprečijo nastanek plagiatov. Med DVD predvajalniki ločimo navadne, prenosne in blue ray DVD predvajalnike. Blue ray predvajalniki ponujajo večjo HD ločljivost, kar pomeni, da je slika še bolj čista, vse izgleda bolj realno in do potankosti so izdelani vsi vizualni premiki.