Lepota in zdravje

Lepota in zdravje sta vedno aktualni temi, saj je želja vsakega posameznika izgledati karseda privlačno in obenem zdravo.

Zdravje je naše največje bogastvo, ohranjamo pa ga lahko na veliko načinov. Večina ljudi skrbi za zdravje z redno telesno aktivnostjo in zdravimi prehrambenimi navadami. Novodobne smernice nam narekujejo vsaj 30 minut gibanja dnevno, ter vnos čim več različnih vrst zelenjave in sadja na dan. Pri prehrani je pomembna raznolikost ter zmernost. Odrasel človek naj bi imel dnevno vsaj pet manjših obrokov, ti naj bodo primerno časovno razporejeni, vsak obrok pa naj vsebuje nekaj beljakovin, ogljikovih hidratov, zdravih maščob ter nekaj vitaminov iz sadja ali zelenjave. Pregovor »si kar ješ« je kar pravilen, saj se vnos živil odraža na našem telesu in počutju. Pokazatelji zdravega načina življenja so tako naši nohti, lasje, koža, splošno počutje in še marsikaj. Priporočeno je tudi vsakodnevno gibanje, to je lahko kakršna koli oblika športa, od napornih aktivnosti do hoje.

Če nam urnik dopušča je najbolje, da v telo vnesemo prava živila, ker pa je naš tempo življenja vedno hitrejši, nam včasih zmanjka časa za pripravo hrane. V takih primerih se lahko zatečemo tudi k uporabi prehranskih dodatkov kot so vitaminske tablete in minerali.

Velik faktor pri zdravju in lepem izgledu pa ni samo zdrava prehrana in gibanje. Stres je lahko velik razlog za nastanek bolezni, splošno slabo počutje ter prezgodnje staranje. Pomembno je, da se stresu čim bolj izogibamo, če pa se mu ne moremo izogniti pa poskrbimo vsaj za sprostitev po napornem delu ali dogodkih. Ljudje smo različni, vsak najde sprostitev v različnih stvareh, lahko je to sprehod v naravi ali ogled filma, glasbe. Poskrbimo za naše zdravje in tako prispevajmo tudi k našem videzu.