Komode so pomemben element naše spalnice

Komode so pomemben element naše spalnice. Poleg garderobne omare in postelje, so ključne za shranjevanje predmetov in za polepšanje splošnega vzdušja sobe. Nudijo nam prostor za shranjevanje vrhnjih oblačil, spodnjega perila, nogavic, nakita in drugih malenkosti. Pri nakupu moramo upoštevati tako optimalno funkcionalnost pohištva, kot tudi ujemanje z drugimi elementi spalnice. Izberite malo večje in širše izvedbe, saj vedno potrebujemo dodaten prostor za shranjevanje.

Vsestranskost in priročnost

Vsestranske komode vam nudijo prostor za shranjevanje oblačil in predmetov, obenem pa so odlična odlagalna površina za okrasne predmete. Na voljo so v različnih barvah, velikostih in stilih. Primarno so sicer namenjene opremi spalnic, vendar prihajajo čedalje bolj do izraza tudi v drugih sobah. Čedalje pogosteje jih najdemo na hodnikih in v dnevnih sobah. Pred nakupom morate razmisliti o namenu uporabe, dimenziji in ali jih boste lahko sami sestavili ali ne.

Funkcionalnost in dimenzije

Preden se odločite za stil pohištva, razmislite najprej o sami funkcionalnosti. Razmislite tudi, koliko predalov ali polic potrebujete. Za shranjevanje večjih in težjih predmetov potrebujete globoko, široko in masivno komodo, za manjše predmete pa zadostuje lahka in majhna različica. Večino omaric te vrste je enostavno sestaviti. Vsekakor pa se pred nakupom pozanimajte, ali so priložena navodila in vsi potrebni vijaki ter podložke.

Vrste in stili

Obstajajo bolj staromodne in klasične linije, moderne in šik izvedbe in tudi pohištvo iz vmesnih obdobij. Glede na to, da stara pravila o barvnem in dimenzijskem ujemanju pohištva ne veljajo več, se lahko odločite za katerikoli stil komode. Najbolje pa je, da izberete malce večjo različico, saj vedno potrebujemo dodatni prostor za shranjevanje. Čedalje bolj popularne so postale kombinirane komode, kjer gre za kombinacijo različnih vrst in dimenzij predalov. Zgoraj so ponavadi locirani ožji in manjši predalčki za shranjevanje raznovrstnih manjših potrebščin. Spodaj so nameščeni daljši in širši predali za hrambo oblačil in drugih predmetov večjih dimenzij.