Koloidno srebro in MSM v prahu

O koloidnem srebru ste prav gotovo že kaj slišali, saj se zadnja leta precej pogosto pojavlja v številnih novicah o zdravem načinu življenja in zdravi prehrani. Koloidno srebro velja za naravni antibiotik oz. učinkovito naravno alternativo sintetičnim antibiotikom.

To srebro učinkovito uničuje različne bakterije, viruse, glivice. Pozitivne lastnosti tega srebra naj bi poznali že v antični Grčiji, v Ayurvedski medicini in še kje. Gre za raztopino izjemno majhnih delčkov srebra ter deionizirane destilirane vode. Mnenja o pozitivnih učinkih koloidnega srebra so deljena, nekateri ljudje so nad njim izredno pozitivno presenečeni, spet drugi pa mislijo, da nič ne učinkuje. Dejstvo je, da smo si ljudje različni in na nekatere ima neka stvar velik vpliv, na druge pa le-ta nima kakšnega učinka.

Drugo področje, kateremu se bomo posvetili v tem članku pa bo MSM v prahu. Gre za metil sulfonil metan oziroma organsko žveplo, pod drugimi imeni ga najdete tudi kot mineral lepote. Žveplo se nahaja v vsaki celici, veliko vlogo pa igra pri proizvodnji kolagena, le-ta pa skrbi za zdravo kožo, lase in nohte. Pomanjkanje žvepla znatno poveča dovzetnost za bakterijske okužbe. Ta mineral se nahaja v zelenjavi in mesu. Največ ga najdemo v brokoliju, špargljih, koruzi, rdeči papriki, česnu, bučnih semenih, jajcih in ribah, govedini in še kaj bi lahko naštel. MSM v prahu pa je seveda prehransko dopolnilo, dobro ga je zaužiti  1-4g dnevno, najbolje pol ure pred obrokom. Pri jemanju prehranskih dodatkov bodite pozorni na to, da priporočene dnevne količine ne boste presegli.

koloidno srebro