Koktejli

Imaš tudi ti svoj najljubši koktejl? Si ga želiš piti bolj pogosto? Predstavljamo vam nekaj osnovne opreme, ki jo boš potreboval za pripravo svojega najokusnejšega koktejla. Če si kdaj opazoval barmana ali mešalca pijač, lahko opaziš, da gre tukaj za neke vrsto umetnost. S svojo eleganco in prefinjenostjo ter natančnostjo ti v nekaj trenutkih pripravi super okusen koktajl. Sedaj si boste lahko svoj koktejl zmešali kar sami. Predstavljamo vam nekaj najbolj osnovne opreme. Pripravite večer s koktejli, povabite prijatelje in uživajte v najboljših koktejlih, ki ste si jih zamislili kar sami.
Prva in najbolj pomembna stvar je shaker ali mešalec pijače, sestavin in drugih stvari. Obstajajo različne vrste, nekateri že imajo vstavljeno cedilo, nekateri so brez. Vsekakor je osnovni in najbolj priporočljiv, shaker z kozarcem, kjer pa boste potrebovali cedilo, ki ga postavite na kozarec, da boste precedili sestavine ali delčke sadja.
Druga zelo pomembna stvar je mala dodatna oprema. Med to opremo spada koktejl nožek, strgalo za lupino, palčka za mešanje ter seveda dolga žlička za mešanje koktejla.
Tretja stvar pa so koktejl kozarci. Pri kozarcih je zelo pomembno, da so drugačni, kot jih uporabljamo vsak dan v kuhinji. S tem bomo koktajlu, dali pravo podobo, s čimer bodo gostje tudi veliko bolj zadovoljni.
Za konec pa lahko koktejlu dodate še okraske in ga okrasite kot se vam zdi. Vsekakor ne pozabite na različne slamice, ki so lahko primerne glede na narejeni koktejl. Za bolj barvite, poletne koktajle uporabite bolj živahno okrasitev, ki pa na koncu ne sme biti preveč kičasta.
Priprava koktejla je zahtevna stvar, ki jo lahko za domačo in polprofesionalno uporabo, osvoji vsak. Seveda boste potrebovali nekaj vaje, vendar z nekaj koktejl večeri in zanimivimi okusi, boste našli svoj skriti talent in pripravili boste koktejle, ki bodo okusni ter lepi za videt.