Ko optimizacija strani prinese rezultate, delajte naprej

To, da je danes optimizacija strani nujna, če si želite izboljšati prodajo na svoji spletni in fizični trgovini, čivkajo skoraj da že vrabci na strehi, vendar pa kljub temu ljudje delajo še vedno takšne napake, ki jih potem veliko stanejo. Kaj naredijo narobe? To, da želijo od podjetja, ki jim optimizacijo dela, izsiliti na vsak način čim hitrejše in seveda najboljše rezultate, pri tem pa temu podjetju zatrjujejo, da jih dolgoročni rezultati ne zanimajo. Seveda jih ne zanimajo dolgoročni rezultati skupnega sodelovanja, saj menijo, da ko so rezultati enkrat doseženi, da optimizacija strani ni več potrebna. Pa še kako je.

Ko optimizacija strani enkrat prinese rezultate, je treba pozicije še vedno ves čas vzdrževati tam nekje

To, da danes beseda enkrat v nekem trenutku doseže na primer pozicije med prvimi tremi rezultati, je sicer nekaj vredno, predvsem je bilo treba vložiti kar nekaj dela, vendar pa je ta rezultat oz. uspeh lahko kratek tudi le kakšen teden ali pa celo dan. Zakaj? Ker se rezultati res tako zelo hitro spreminjajo, da že če se delo povsem opusti, torej da se optimizacija strani povsem opusti, lahko pričakujemo samo to, da bodo rezultati prav hitro padli. Zakaj?

Enostavno zato, ker je danes optimizacija strani postala tako dinamična, da je treba ves čas nekaj delati tako za kratkoročne kot tudi za dolgoročne rezultate. Kaj pa vzdrževanje vključuje?  Spremembe na sami spletni strani glede na nova spremenjena pravila Googla, potem pa tudi spremljanje dela konkurence in sledenje konkurenci seveda z nadgradnjo njihovega dela in jasno tudi pridobivanje povezav. Torej optimizacija strani je res dinamično delo, ki zahteva ves čas delo, pa čeprav so dosežene še tako zelo dobre pozicije. Saj veste, na lovorikah nikoli ne smemo zaspati, če si želimo slediti dolgoročnim rezultatom in jasno tudi zadovoljstvu stranke, ki ima ves čas nove in nove kupce na ta račun.