Kanarski otoki so idealni za aktivne turiste

Kanarski otoki so idealni za aktivni turizem v vseh letnih časih.

Kanarski otoki so izbira, ki jo aktivni rekreativci ter aktivni turisti ne spregledajo. Dejavnikov je več, med poglavitne lahko uvrstimo podnebje, vremenske značilnosti, geografske značilnosti ter infrastrukturo. Kanarski otoki nudijo za razliko od nekaterih drugih otokov toplejšo klimo ter manj dežja. Vsekakor so zime bistveno milejše, kot na osrednjem delu Evropske celine, zato so mnogim Kanarski otoki zimsko pribežališče. Kakšno zimsko prebivališče bodo obiskovalcem nudili Kanarski otoki je odvisno od izbire in zahtev.

Ena izmed številnih poti do Kanarskih otokov.

Nekateri se bolje počutijo na osamljenjih kraji z obilice miru in spokoja, drugi so raje sredi dogajanja. Obiskovalci imajo lahko radi gozdnata območja, ravnine, plaže ali gorska območja na tisoč, dva tisoč ali skoraj štiri tisoč metri nad morjem. Kanarski otoki na najvišji točki presegajo višino tri tisoč sedemsto metrov, ter nudijo glede višine podobno izkušnjo kot podobni vršaci v Alpah. Zato so lahko Kanarski otoki idealna izbira za tiste, ki želijo nabirati vršace in višinske metre samostojno ali v kombinaciji z drugimi športnimi ali rekreacijskimi aktivnostmi. Treking je zgolj ena od možnosti, dogaja se lahko na izbranem območju, lahko si hkrati ogledujemo enega od štirih parkov ali kako drugače uživamo v pohodništvu.

Pohodništvo je kot rečeno zgolj ena od možnosti, veliko več obiskovalcev zanima predvsem morje in obala. Plaž je nešteto, prostorov za plavanje in druge vodne športe prav tako. Za vodne športe ni nujno biti strokovnjak in imeti izkušnje, obstajajo tudi številne šole za začetnike. Znana je Shock wave surf school, ki lahko tudi čiste začetnike preoblikuje v mojstre surfanja. Prav tako obstajajo možnosti za potapljanje, jahanje ter razne druge aktivnosti. Kanarski otoki seveda po želji ponujajo tudi pravo nasprotje, ne aktiven turizem. Obisk je v tem primeru ležeren, uživamo v sončenju, kulinariki ter raznih drugih podobnih aktivnostih.

Pogled na hotelsko plažo.

Kanarski otoki so idealno prezimovališče za aktivne kot manj aktivne turiste. Na Kanarske otoke z Agencijo Oskar – preverite našo ponudbo!