Kakno kuhinjsko tehtnico potrebujete

Če se veliko zadržujete v kuhinji, radi kuhate in kdaj pa kdaj spečete tudi kakšne piškote, je kuhinjska tehtnica naprava, ki jo enostavno morate imeti. Poznamo električne kuhinjske tehtnice ter običajne, ki delujejo brez električne energije.
Še najbolj pogosto in najbolj praktično je imeti kuhinjske tehtnice na baterije, saj takšno tehtnico le vzamete iz omare in že je pripravljena na delo. Slabost takšnih tehtnic je predvsem v kratki dobi trajanja baterij, ki se lahko ob pogosti in dolgotrajni rabi hitro izpraznijo. Prav tako nikoli točno ne veste, kako polne so vaše baterije in običajno se spraznijo ravno takrat, ko je to najmanj potrebno.
Vsaka kuhinjska tehtnica ima določeno maksimalno težo, ki jo še lahko tehta. To je tudi podatek, ki vas bo pri nakupu najbolj zanimal, saj so običajno moderne tehtnice izredno natančne, tako da jih po natančnosti niti ni potrebno primerjati. Glede na vaše navade in količine, ki jih kuhate in pečete lahko precej dobro ocenite, kako veliko in vzdržljivo tehtnico potrebujete.
Včasih ima lahko kuhinjska tehtnica tudi možnost, da pred tehtanjem nastavite negativno vrednost teže. Takšna funkcija je zelo dobrodošla pri kuhinjskih tehtnicah, saj lahko pred tehtanjem odbijete težo posode, ki je namenjena tehtanju raznih kuhinjskih začimb in dodatkov. Tako bo tehtanje precej bolj enostavno, ker boste od tehtnice dobili točen podatek o teži, prihranili pa si boste računanje in odbijanje pri vsakem tehtanju.
Tudi cena tehtnice naj bo sorazmerna s časom, ki ga preživite pri tem opravilu. Ni namreč smiselno, da bi kupovali izredno drago tehtnico, če se kuhanja lotite le enkrat na vsakih nekaj mesecev, prav tako pa tudi najcenejša naprava ne bo zdržala prav dolgo, če kuhate in pečete ter uporabljate tehtnico večkrat na teden.