Kako izgleda delo taksista

Kaj delajo taksisti, veste že vsi. Njihova glavna naloga so taksi prevozi strank iz točke A na točko B, včasih pa tudi nazaj.

Delo ima dve plati, obenem je lahko zelo monotono, saj boste ves delovni čas preživeli v avtomobilu, v katerem delate. Obenem pa boste z vsako stranko opravili različno pot, kar je precej zanimivo. Delate lahko kot samostojni podjetnik, ali pa ste zaposleni pri kateri izmed taksi združb. Delavniki so lahko precej naporni, saj delo ne poteka po ustaljenih izmenah ampak kadarkoli. Kdaj boste glavnino dela opravili zvečer, kdaj dopoldne in tako naprej.

Največkrat boste prevažali ljudi iz kakšnih letališč, bolnišnic, avtobusnih postaj in tako naprej. Taksist mora biti urejen, imeti dobre odnose z ljudmi in dobre govorniške sposobnosti. Od tega je odvisno kako bodo stranke zadovoljne z njim in se k istemu taksistu tudi vračale.

Če boste sami postali taksist bi vam svetoval, da ste do strank čim bolj prijazni in ustrežljivi. Pomagajte jim pri prtljagi, malce jih ogovorite. Ne bo škodovalo tudi, če jih boste med potjo malce zabavali in jim predstavili znamenitosti, mimo katerih se boste peljali na poti do cilja. Poskrbite tudi za to, da bo vaš avto vedno čist in čim bolj urejen. Skorajda obvezno je tudi znanje tujih jezikov. Ker veliko tujih turistov najema taksije, boste morali dobro obvladati angleško, škodilo pa vam ne bo tudi znanje drugih tujih jezikov.

Je pa res, da to delo ni najbolj zdravju prijazno, saj boste večino časa presedeli, delali boste ob povsem različnih urah, pa tudi prehrana po vsej verjetnosti ne bo najbolj urejena. Če se odločite postati taksist, vam svetujem, da se čim večkrat razgibate, poskrbite za dober spanec in se poizkušate čim bolj zdravo prehranjevati.