Je za vas toplotna izolacija strehe pomembna?

Izbirate toplotno izolacijo za vašo fasado, pa ne veste zakaj, koga in kaj izbrati? Nič zato, v tem članku se bomo posvetili prav omenjeni tematiki, za več informacij pa berite dalje…

hiša s slabo toplotno izolacijo

Kako radi imate denar? Če vam ni vseeno za kaj in kdaj ga porabite, potem je toplotna izolacija strehe nekaj kar enostavno mora biti na najvišjem nivoju, sicer čisto enostavno povedano, iz sekunde v sekundo mečete denar stran. Ga imate preveč? Ne? Pravzaprav ste eni tistih, ki ne prav enostavno hodite iz meseca v mesec in ravno zato še niste uredili izolacije strehe tako kot je to potrebno? Naj vam zaupam, da boste s tem stroškom največ privarčevali. Zakaj? Zato, ker že najmanjša luknjica pomeni tudi do 20% izgube toplotne energije oz. drugače povedano do 20% višji mesečni strošek za ogrevanje.

Toplotna izolacija strehe pomembna tudi poleti

Zakaj ni vseeno kako imate izolirano streho poleti? Se vam zdi to povsem neumno? Namreč, poleti je zunaj toplo in zakaj bi imeli še toplotno izolacijo strehe? Preprosto zato, ker pravilna izolacija strehe poleti preprečuje vstop toplote v stanovanje oz. hišo, kar pomeni, da vam poleti ne bo vroče v stanovanju, ampak prijetno hladno in posledično boste tudi poleti privarčevali na vaših rednih mesečnih stroških, saj boste porabili manj elektrike za vašo klimatsko napravo. Se vam to zdi nepomembno? Če bo vaša izolacija strehe dovolj dobra, boste lahko popili kakšno pivo več. Se vam še zdi nepomembno?

Izolacija strehe pomeni več denarja

Res je, da sama izolacija strehe v danem trenutku pomeni nekaj stroška, ampak gledano dolgoročno je to zagotovo prihranek, saj se vam bistveno (tudi do 75%) v ogrevalnem obdobju zmanjša strošek ogrevanja in poleti strošek klimatske naprave za hlajenje vaših bivalnih prostorov. Zato si čim prej uredite, da bo vaša izolacija strehe takšna kot mora biti. Ne veste kako? Veliko strokovnjakov s tega področja obstaja, vi si morate le izbrati tistega, ki vam bo najbolj všeč. Enostavno, enako vprašanje postavite večim in tisti ki vam bo po vašem mnenju najbolje odgovoril je pravi.