Izolacijski materiali

Najpomembnejši je vpliv na zdravje ter tehnične lastnosti. Tako nam je odgovoril dolgoletni izvajalec suhomontažerskih del na vprašanje, kaj je najpomembnejše za investitorje pri izolacijskih materialih.

Nova steklena volna Knauf Insulation, proizvedena po postopku Ecose Technology ne vsebuje več fenol formaldehidnih veziv, kar jo naredi prijaznejšo uporabniku saj izboljšuje kakovost zraka v prostoru. Tudi vgradnja je bolj prijetna za rokovanje. Ravno zaradi tega je material dobro sprejet pri izvajalcih in investitorjih.

Pomembno za izvajalce

Izvajalci pravijo, da je že sam občutek ob vgradnji bolj prijeten, na tleh je ostalo manj ostankov, in neprijetnega srbenja ter draženja kože tudi ni bilo. Strankam ni več vseeno kakšen material bodo imeli vgrajeni v hišah in kako so ti proizvedeni.

Pomembno za graditelje

Če izvajalci cenijo zgoraj omenjene lastnosti, pa uporabniki cenijo lastnost materiala, ki ga mu je prineslo novo vezivo na naravni osnovi, in sicer izboljševanje kakovosti zraka v prostorih kjer je vgrajen. Vsi izprašani pravijo da odločitev za ta material po predstavitvi izolacijskih materialov, ni bila težka.

Pomembno za vse

Učinkovitost izolacije je velika, saj je poleti v hiši prijetno hladno, pozimi pa prijetno tudi velik prihranek pri kurilnem olju. Material dobro vpliva na počutje v objektu, pa tudi finančni vložek se hitro in pozitivno vrača.

Pravi izolacijski material je ključnega pomena.